Haase vs Gasquet op Olympische Spelen 2012

De enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel, Robin Haase (ATP-42), zal op zondag 29 juli aantreden tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP-21). Het betreft de eerste ronde van het heren enkelspel op de Olympische Spelen 2012 in Londen. De wedstrijd tussen Haase en de als zestiende geplaatste Gasquet, staat om 16.30 uur Nederlandse tijd gepland op court 16.

Haase en Gasquet hebben in het verleden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Gezien de eerdere prestaties in 2012, verkeerd de 26-jarige Fransman in een betere vorm dan de één jaar jongere Haase. Op dit moment heeft Gasquet 25 overwinningen staan, tegenover 14 nederlagen. Haase boekte 18 overwinningen en verloor 18 keer een ATP-wedstrijd. Echter reist Haase wel met veel vertrouwen af naar de Spelen. Gisteren won de Nederlander namelijk nog het ATP-toernooi in Kitzbühel, al was dit wel op gravel.

Het zou een knappe prestatie zijn, wanneer Haase de tweede ronde bereikt op de Spelen. Ondanks de snelle overschakeling van gravel naar gras, kan de 25-jarige Nederlander voor een verrassing gaan zorgen.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Fabio Fognini

De als tweede geplaatste Novak Djokovic (ATP-1) zal in de openingsronde van de Zomerspelen 2012 aantreden tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP-25). Djokovic en Fognini zullen om 13.00 uur Nederlandse tijd court 1 betreden voor hun partij.

De Serviër heeft zijn eerdere twee wedstrijden tegen de 25-jarige Italiaan redelijk eenvoudig gewonnen. De eerste onderlinge ontmoeting vond in 2009 plaats tijdens het ATP-Masters toernooi in Shanghai. Djokovic won deze wedstrijd met 6-3 6-1. In 2011 was de nummer één van de wereld, in eigen land, met twee keer 6-4 te sterk voor de Italiaan Fognini.

Op papier is Djokovic het verplicht om de tweede ronde te bereiken. Echter is de Serviër niet zo onoverwinnelijk als in 2011, hij verloor dit jaar al zeven maal. Wie weet kan de Italiaanse gravelbijter voor een stunt zorgen.

Overige wedstrijden zondag 29 juli 2012

Hieronder de belangrijkste wedstrijden bekijken, die ook op zondag 29 juli gespeeld gaan worden.

Heren
Tomic – Nishikori
Wawrinka – Murray
Goffin – Monaco
Kohlschreiber – Kavcic
Roddick – Klizan

Dames
Errani – V. Williams
Azarenka – Begu
Sharapova – Peer
Lisicki – Jabeur
Goerges – A. Radwanska