Haase vs Lopez op US Open

De nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-48), staat vanavond 23.00 uur Nederlandse tijd tegenover Feliciano Lopez (ATP-31) uit Spanje. Het betreft een eerste ronde wedstrijd van de vierde en laatste ”Slam” van het jaar, de US Open Tennis 2012. Haase en Lopez zullen hun wedstrijd afwerken op baan 4, wat geen televisie baan is. Er zal dus geen livestream beschikbaar zijn.

De 25-jarige Nederlander en vijf jaar oudere Spanjaard hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens een Challengertoernooi in Mons in 2006. Lopez was destijds met 4-6 7-6 6-2 te sterk voor de toen 19-jarige Haase.

Vorig jaar, tijdens het ATP-toernooi in Kitzbühel, stonden beide heren opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal was Haase de sterkste: 1-6 6-4 6-3. In die week boekte Haase overigens zijn eerste ATP-toernooizege. Afgelopen maand verdedigde de Nederlander zijn titel succesvol in de Oostenrijkse stad.

Ondanks het feit dat Lopez zijn spel gemaakt is voor snelle banen, heeft hij dit jaar meer wedstrijden verloren dan gewonnen op hardcourt. In twaalf wedstrijden, boekte de linkshandige speler slechts vijf overwinningen. Haase stapte vier keer als winnaar van de baan, in elf pogingen.

Gezien de statistieken en eerdere ontmoetingen, zullen kleine details vanavond de doorslag gaan geven. Wanneer Haase mentaal op en top kan zijn, dan kan de Nederlander voor een stunt gaan zorgen. Indien dit niet het geval is, dan zal het toch een lastige wedstrijd gaan worden voor de nummer 48 van de wereld.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Alex Bogomolov jr.

Andy Murray (ATP-4) is de eerste topspeler zie in actie zal komen in New York. De 25-jarige Brit zal in zijn eerste ronde uitkomen tegen Alex Bogomolov jr. (ATP-73). De wedstrijd zal om 19.00 uur Nederlandse tijd van start gaan in het Arthur Ashe Stadium, de hoofdbaan van de US Open Tennis.

Vermoedelijk zal Murray weinig hinder ondervinden aan de 29-jarige Rus. In de vier eerdere ontmoetingen wist Bogomolov jr. namelijk nog niet één set te winnen tegen Murray.