Haase vs Moriya op ATP-toernooi Bangkok

Robin Haase (ATP-50) staat in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Thailand tegenover de Japanse qualifier Hiroki Moriya (ATP-204). De wedstrijd tussen Haase en Moriya, die als derde partij op baan 1 gepland staat, zal op dinsdag 25 september om 9.40 uur Nederlandse tijd afgewerkt worden.

Haase wacht inmiddels al vier wedstrijden op een overwinning. De Nederlander verloor zijn laatste wedstrijden van Nalbandian, Lopez, Wawrinka en Federer. Allen tegenstanders van formaat.

Om zijn zelfvertrouwen toch weer op te krikken, zal de kopman van het Nederlands Davis Cup team een overwinning op laagvlieger Moriya goed kunnen gebruiken. Toch blijkt een loting als dit niet altijd te werken voor Haase. Zo verloor de Nederlander al van Ouahab en Pavic, spelers die beide ver van de top 100 verwijderd zijn.

De winnaar van deze wedstrijd zal in de tweede ronde aantreden tegen topseed Janko Tipsarevic (ATP-9).

Voorbeschouwing: Sergiy Stakhovsky – Viktor Troicki

Naast Haase-Moriya, staat ook de eerste ronde wedstrijd tussen de top 100-spelers Sergiy Stakhovsky (ATP-96) en Viktor Troicki (ATP-31) op het programma. Deze wedstrijd zal om 7.00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden op het center court.

De als zesde geplaatste Troicki heeft al vier keer eerder gewonnen van zijn Oekraïnse tegenstander, Stakhovsky wist één keer te winnen van Troicki.

Van de vijf ontmoetingen werd er bovendien drie keer gespeeld op een indoorbaan. Hierin is de stand 2-1 in het voordeel van de nummer twee van Servië. De laatste (indoor)wedstrijd vond plaats tijdens het ATP-Masters toernooi in Parijs, hier won Troicki met 6-4 6-4.

Overige wedstrijden dinsdag 25 september

Hieronder staan de andere wedstrijden die afgewerkt worden op dinsdag 25 september.

07.00 uur: Sella – Chiudinelli
08.20 uur: Ito – Verdasco
08.20 uur: Nieminen – Sugita
09.40 uur: Young – Lu
12.00 uur: Tomic – Garcia-Lopez
13.20 uur: Yang – Dimitrov