Halve finale ATP-toernooi Dusseldorf: Igor Sijsling – Jarkko Nieminen

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-68) begint vrijdag 24 mei aan zijn eerste halve finale op een ATP-toernooi. De 25-jarige Nederlander staat in deze halve finale tegenover de Fin Jarkko Nieminen (ATP-42). Beide heren verschijnen om 16.00 uur op het centre court om hun wedstrijd af te werken. Liefhebbers kunnen de wedstrijden live volgen via Unibet TV.

Sijsling bereikte gisteren de laatste vier via een simpele overwinning op Hajek. De Tsjech was in de eerste twee rondes oppermachtig, maar was kansloos tegen het sterke spel van onze landgenoot. De Nederlander werkte al zijn breakpunten weg en wist zelf tot viermaal toe een break te forceren. Zodoende stond er binnen het uur een 6-3 6-1 eindstand op het scorebord.

Tegenstander Nieminen hoefde gisteren niet in actie te komen. De als tweede geplaatste Tommy Haas gaf een walkover. Met het oog op Roland Garros 2013, dat zondag 26 mei van start gaat, wilde de 34-jarige Haas geen enkel risico nemen.

Sijsling en Nieminen hebben in het verleden al drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2012. De inmiddels 31-jarige Fin was hier in drie sets te sterk voor Sijsling. Later dat jaar, op het grastoernooi van Rosmalen, nam Sijsling revanche op deze nederlaag.

De laatste onderlinge partij werd dit jaar gespeeld op het Masters-toernooi van Indian Wells. Na het winnen van de openingsset, kon Sijsling niet doordrukken. Zodoende ging het met 6-4 3-6 3-6 onderuit tegen Nieminen.

Nieminen favoriet tegen Sijsling

Ondanks zijn sterke spel deze week, wordt Sijsling niet gezien als favoriet voor de overwinning. Bookmaker Unibet geeft Nieminen de meeste kans op een plek in de finale.

Monaco al zeker van finale Dusseldorf

De winnaar van deze partij gaat in de finale spelen tegen de Argentijn Juan Monaco (ATP-19). De als derde geplaatste tennisser was eerder vandaag in straight sets te sterk voor de verrassing van het toernooi, Guido Pella (ATP-109). Pella wist deze week als qualifier al te winnen van onder andere topseed Janko Tipsarevic.