Halve finale ATP Masters Rome 2013: Rafael Nadal – Tomas Berdych

Tomas-Berdych-reports-5-11-2012Gravelspecialist Rafael Nadal (ATP-5) neemt het zaterdag 18 mei op tegen Tomas Berdych (ATP-6). Op het spel staat een finaleplaats op het Internazionali BNL d’Italia toernooi in Rome. ”Rafa” en de 27-jarige Berdych verschijnen om 16.00 uur op het gemalen baksteen in Rome om hun wedstrijd af te werken. De wedstrijd is live te volgen via Unibet TV.

Nadal is alweer dertien wedstrijden ongeslagen op gravel, al gaat het de laatste twee wedstrijden niet vanzelfsprekend. Zowel tegen Gulbis als in de kwartfinale tegen Ferrer, had de Spanjaard drie sets nodig voor de overwinning.

De rechtshandige Berdych zorgde in de kwartfinale voor een geweldige sensatie door te winnen van topseed Djokovic. De Tsjech keek tegen een 2-6 2-5 achterstand aan, maar wist de wedstrijd toch nog zijn kant op te trekken. Afgelopen week stond Berdych, die de voorkeur heeft voor snelle banen, ook al in de halve finale van het Masters-toernooi in Madrid. Hij gaat hoe dan ook met veel vertrouwen richting Parijs voor Roland Garros.

Maar liefst zeventien keer eerder stond de wedstrijd Nadal – Berdych op het programma. Veertien ontmoetingen werden gewonnen door de Spanjaard. De laatste overwinning van Berdych dateert uit 2006, toen hij in straight sets te sterk was op het hardcourttoernooi in Madrid.

Nadal, volgens vele de beste graveltennisser aller tijden, is de favoriet voor een plaats in de halve finale. Mocht de titelverdediger daadwerkelijk weten te winnen, dan kan hij zich opmaken voor zijn achtste finale in Rome.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Benoit Paire

De tweede halve finale van het herentoernooi in Rome gaat tussen Roger Federer (ATP-3) en Benoit Paire (ATP-36). Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

De voormalig nummer één van de wereld verkeert deze week in goede vorm. Staraca en Simon hadden geen schijn van kans tegen Federer. De enige die enige tegenstand kon bieden, was de Pool Janowicz.

De 24-jarige Paire is de verrassing van het toernooi. Na knappe overwinningen op Monaco, Benneteau en Del Potro, kleineerde hij de Spanjaard Granollers in de kwartfinale. Paire stapte binnen het uur met een 6-1 6-0 overwinning van de baan.

”The FedExpress” heeft volgens Unibet de meeste kans op de overwinning. De wedstrijd tussen de Zwitser en linkshandige Fransman wordt live gestreamd door Unibet TV.