Halve finale Open Banc Sabadell toernooi: Rafael Nadal – Milos Raonic

Rafael Nadal (1)Rafael Nadal (ATP-5) staat opnieuw in de halve finale van het ATP 500-toernooi in Barcelona. Voor een plek in de finale moet ”Rafa” af zien te rekenen met de Canadese hardhitter Milos Raonic (ATP-13). Beide heren verschijnen om 16.00 uur op het court central.

Nadal’s fysieke toestand werd gisteren flink op de proef gesteld. De titelverdediger moest namelijk zowel zijn derde ronde als zijn kwartfinale afwerken. Zijn eerste wedstrijd, tegen de Fransman Benoit Paire, wist hij te winnen met 7-2 en 6-2. Vervolgens moest de Spanjaard aantreden tegen landgenoot Albert Ramos. De linkshandige Ramos kon weinig tegenstand bieden en werd met 6-3 6-0 van de baan geveegd.

Tegenstander Raonic had duidelijk een zwaardere dag. In de derde ronde was de als vijfde geplaatste Canadees in straight sets te sterk voor qualifier Ernests Gulbis. Één ronde later werd hij pas echt op de proef gesteld door routinier Tommy Robredo. In een wedstrijd die bijna tweeënhalf uur duurde, stapte Raonic met een 6-7 6-3 en 7-6 overwinning van de baan.

Hoewel Raonic de kwaliteiten heeft om het iedere topper moeilijk te maken, wordt hij niet als favoriet gezien. ”Rafa” is en blijft volgens vele de allerbeste graveltennisser ooit en lijkt op weg naar opnieuw een titel in Barcelona.

Voorbeschouwing: Nicolas Almagro – Philipp Kohlschreiber

De tweede halve finale op het Open Banc Sabadell toernooi gaat tussen thuisspeler Nicolas Almagro (ATP-12) en Philipp Kohlschreiber (ATP-21). De wedstrijd staat om 13.30 uur gepland.

Almagro en Kohlschreiber hebben in het verleden al de nodige wedstrijden tegen elkaar gespeeld, negen keer om precies te zijn. Vijf keer trok Almagro aan het langste eind, waarom de laatste keer in Hamburg 2012. In de kwartfinale van dat graveltoernooi was de inmiddels 28-jarige Spanjaard met 7-5 en 7-5 te sterk voor de twee jaar oudere Duitser.

Voor deze tiende editie is gravelbijter Almagro aangewezen als favoriet. Mocht de Spanjaard daadwerkelijk weten te winnen, dan staat hij voor de eerste keer in de finale van het graveltoernooi in Barcelona.

ATP 250-toernooi Boekarest

Naast het ATP 500-toernooi in Barcelona, wordt er deze week ook een ATP-toernooi gespeeld in Boekarest. De halve finales zien er als volgt uit:

11.00 uur: Rosol – Simon
13.30 uur: Garcia-Lopez – Mayer

Alles halve finales, zowel in Barcelona als in Boekarest, worden live gestreamd door Unibet TV.