Halve finale US Open Tennis: Rafael Nadal – Richard Gasquet

De tweede halve finale van het heren enkelspel gaat tussen topfavoriet Rafael Nadal (ATP-2) en Richard Gasquet, de huidige nummer negen van de wereld. Beide heren worden omstreeks 20.50 uur Nederlandse tijd in het Arthur Ashe Stadium verwacht om hun wedstrijd af te werken. Liefhebbers kunnen de wedstrijd op de US Open Tennis live volgen via Unibet TV.

Nadal plaatste zich voor de halve finale via een gemakkelijke overwinning op zijn landgenoot Tommy Robredo. De linkshandige tennisser gunde Robredo slechts vier games. Gasquet was in een spannende vijfsetter voor David Ferrer, de nummer vier van de wereld. Het werd 6-3 6-1 3-6 2-6 en 6-3 voor de Fransman.

Sterke prestaties op hardcourt

Beide heren presteren dit jaar erg sterk op hardcourt. Nadal verloor nog geen enkele wedstrijd op deze baansoort, hij scoort de volle 100 procent in 21 wedstrijden. ”Rafa” won al de Masters-toernooien in Indian Wells, Montreal en Cincinnati.

De 27-jarige Gasquet won 21 van zijn 26 hardcourtwedstrijden. Zijn beste prestatie van dit jaar behaalde hij in Doha, hij schreef dit ATP 250-toernooi op zijn naam na een gewonnen finale tegen Nikolay Davydenko.

Nadal blijft ongeslagen in New York

Nadal zal deze halve finale ingaan als de grote favoriet. De Spanjaard stond twee keer eerder in de eindstrijd van de US Open, alleen in 2011 was trok hij aan het langste eind. Wij verwachten dat de Spanjaard de wedstrijd in drie sets gaat winnen.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.