Halve finales bij de dames op Wimbledon 2012

Het damestoernooi van Wimbledon 2012 is aangekomen bij de halve finales. Deze zullen gaan tussen Agnieszka Radwanska (WTA-3) – Angelique Kerber (WTA-8) en Victoria Azarenka (WTA-2) – Serena Williams (WTA-6). Op papier hebben de Britse tennisfans niets te klagen, met deze mooie wedstrijden. Beide partijen worden op donderdag 5 juli 2012 gespeeld, op het centre court in Londen.

Voorbeschouwing: Radwanska – Kerber

De eerste halve finale die gespeeld zal worden, gaat tussen Agnieszka Radwanska en Angelique Kerber. Het duel tussen de huidige nummer drie en acht van de wereld, zal om 14.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Voor de 23-jarige Poolse zal het spelen van een halve finale van een Grand Slam toernooi iets nieuws zijn. De beste prestatie van Radwanska op het allerhoogste niveau, is een kwartfinale. Deze prestatie zette ze ondermeer twee keer in Londen neer. In 2008 en 2009 behaalde ze een plaats bij de beste acht.

De één jaar oudere Kerber wist één keer eerder door te dringen door een halve finale op een Grand Slam. Dit deed ze bij de US Open 2011, de halve eindstrijd bleek wel het eindstation voor de Duitse tennisster. Op het heilige gras van Wimbledon, kon Kerber voorheen haar draai nog niet echt vinden. Haar beste prestatie tot nu toe is een derde ronde in 2010. Vorig jaar overleefde ze zelfs de eerste schifting niet.

Voorbeschouwing: Azarenka – Williams

De mooiste wedstrijd bewaart Wimbledon voor het laatst. De wedstrijd tussen Azarenka en Williams zal namelijk na afloop van de eerste halve finale beginnen. Dit zal vermoedelijk rond 16.30 uur Nederlandse tijd zijn.

Kijkend naar de vorige wedstrijden tussen Azarenka en de viervoudig Wimbledon winnares Williams, zal de Wit-Russische weinig kans maken op de finale. In acht onderlinge ontmoetingen, trok Azarenka maar liefst zeven keer aan het kortste eind. De laatste ontmoeting, eerder dit jaar op gravel in Madrid, ging zelfs met grote cijfers naar Williams: 6-1 6-3.

Wil Azarenka de kans behouden op haar tweede ”Slam” van 2012, dan zal ze het vandaag duidelijk ”uit een ander vaatje moeten tappen”.