Halve finales bij het Gerry Weber Open Toernooi

Vandaag, zaterdag 16 juni 2012, worden in Halle de halve finales van het Gerry Weber Open Toernooi afgewerkt. Hierin zal de als tweede geplaatste Roger Federer (ATP-3) het gaan opnemen tegen Mikhail Youzhny (ATP-31). In de andere halve finale staan de Duitsers Philipp Kohlschreiber (ATP-34) en Tommy Haas (ATP-87) tegenover elkaar. De eerste wedstrijd zal om 12.00 uur van start gaan.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Mikhail Youzhny

De eerste halve finale partij zal gaan tussen twee spelers die al geruime tijd actief zijn op de ATP-Tour. Federer is sinds 1998 actief en Youzhny maakte zijn debuut in 1999. Het is dus geen verrassing dat beide heren elkaar al twaalf keer in een onderling duel zijn tegengekomen. Van deze twaalf ontmoetingen, vonden er drie plaats tijdens dit grastoernooi in Halle. Dit was in 2002, 2003 en 2004.  Federer wist alle drie de partijen gemakkelijk naar zich toe te trekken.

Ook voor deze vierde wedstrijd tegen Youzhny, is Federer de grote favoriet. Op de voormalig nummer één van de wereld staat een notering van 1.05. Wanneer Youzhny zijn eerste overwinning op Federer weet te boeken, keert Unibet maarliefst 10.00x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Philipp Kohlschreiber – Tommy Haas

De andere halve finale wedstrijd in Halle zal gaan tussen de Duitsers Philipp Kohlscheiber en Tommy Haas. Beide spelers wisten in de vorige ronde een geplaatste speler te verslaan. Kohlschreiber wist op knappe wijze te winnen van Rafael Nadal en de inmiddels 34-jarige Haas versloeg Tomas Berdych. Zowel Kohlschreiber als Haas laat dus zien in vorm te zijn op gras.

Unibet verwacht echter dat Kohlschreiber zich voor het tweede jaar op rij gaat plaatsen voor de finale. Op de nummer 34 van de wereld staat een quote van 1.57. Haas is de underdog met een notering van 2.35.

Overige wedstrijden Gerry Weber Open

Hieronder kunt u de overige wedstrijden van zaterdag 16 juni 2012 bekijken. Dit zijn de halve finales in het dubbelspel. Davis Cup speler Rojer maakt, aan de zijde van Qureshi, nog kans op de finale in Halle.

Kohlmann / Mayer (1.87) – Huey / Lipsky (1.87)
Rojer / Qureshi (1.76) – Youzhny / Kubot (2.00)
Wedden op Tennis met Unibet