Halve finales dames US Open 2012

US Open Tennis 2012Vandaag staan in New York de halve finales bij de dames op het programma. Om 20.00 uur Nederlandse tijd zullen Victoria Azarenka (WTA-1) en Maria Sharapova (WTA-3) de eerste halve finale spelen. Aansluitend, om 22.00 uur Nederlandse tijd, beginnen Serena Williams (WTA-4) en Sara Errani (WTA-10) aan hun halve eindstrijd.

Voorbeschouwing: Victoria Azarenka – Maria Sharapova

De als eerste geplaatste Victoria Azarenka zal in de eerste halve finale van vrijdag 7 september uitkomen tegen de huidige nummer drie van de wereld, Maria Sharapova. Beide dames stonden dit jaar al drie keer eerder tegenover elkaar. Twee van deze wedstrijden werden gespeeld op hardcourt, beide werden met gemakkelijke cijfers door ”Vika”.

Gezien de prestaties van Azarenka op hardcourt dit jaar, zal zij de grootste kans gaan maken op een Grand Slam finale in New York. De Wit-Russische won maar liefst 32 wedstrijden op deze ondergrond, tegenover slechts 2 nederlagen. Sharapova boekte 21 zeges en 3 nederlagen op hardcourt, ook zeker geen slechte cijfers.

De halve finale wedstrijd tussen Azarenka en Sharapova zal om 20.00 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen op tv.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Sara Errani

Aansluitend zal de thuisspelende Serena Williams haar opwachting gaan maken in het Arthur Ashe stadium. De Amerikaanse nummer vier van de WTA-ranglijst zal gaan spelen tegen de kleine Italiaanse Sara Errani.

Williams en Errani troffen elkaar al drie keer eerder in een wedstrijd. Alle drie de wedstrijden werden een prooi voor de 30-jarige hardhitter uit de Verenigde Staten. Alleen de laatste keer, in 2009, wist Errani een set af te snoepen van Williams.

Net als de wedstrijd Azarenka-Sharapova, zal ook deze wedstrijd live te volgen zijn op televisie. De wedstrijd tussen Williams en Errani zal rond 22.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Halve finales herentoernooi

De halve finales van het herentoernooi zullen op zaterdag 8 september gespeeld gaan worden. Op het progamma staan: Berdych – Murray en Djokovic – Ferrer.