Halve finales Mercedes Cup in Stuttgart

Op zaterdag 14 juli 2012 staan in Stuttgart de halve finales van de Mercedes Cup op het programma. Op het Duitse gravel komt zowel het eerste reekshoofd, Janko Tipsarevic, als het tweede reekshoofd, Juan Monaco, in actie. Zij zullen het opnemen tegen Thomaz Bellucci en Guillermo Garcia-Lopez. De eerste wedstrijd zal om 16.00 uur van start gaan.

Voorbeschouwing: Janko Tipsarevic – Thomaz Bellucci

De eerste halve finale van de dag gaat tussen Janko Tipsarevic (ATP-8) en de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-64). Zoals eerder vermeldt zal deze wedstrijd om 16.00 uur van start gaan op het centre court in Stuttgart.

In de kwartfinale had de als eerste geplaatste Tipsarevic opvallend veel moeite met de Duitser Phau, de nummer 81 van de wereld. Phau leverde in eigen land een puike prestatie, door zich pas na drie uur spelen gewonnen te geven. Tipsarevic won de wedstrijd uiteindelijk met 6-7 7-6 en 6-4.

Bellucci had veel minder moeite om de laatste vier te bereiken. De Braziliaan won gemakkelijk met 6-4 6-1 van Stebe. Hij stond, in tegenstelling tot Tipsarevic, slechts één uur en tien minuten op de baan. Of dit veel verschil uit gaat maken, zullen we gaan merken.

De als eerste geplaatste Janko Tipsarevic is door Unibet aangewezen als de grote favoriet. Op de nummer twee van Servië staat een notering van 1.50. Wanneer Bellucci de finale in Stuttgart bereikt, dan keert Unibet 2.50x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Juan Monaco – Guillermo Garcia-Lopez

Aansluitend aan de eerste halve finale, gaan Juan Monaco (ATP-14) en Guillermo Garcia-Lopez (ATP-87) hun wedstrijd afwerken. Vermoedelijk zal dit rond 18.00 uur zijn.

Beide heren hebben vier keer eerder tegen elkaar gespeeld op ATP-niveau. Drie keer werd er gewonnen door Monaco, één keer stapte de 29-jarige Garcia-Lopez als winnaar van de baan. De laatste ontmoeting was in 2010 tijdens het ATP-Masters toernooi van Indian Wells. Monaco won deze wedstrijd met 3-6 6-1 6-2 van zijn Spaanse opponent. Op gravel, de ondergrond van de Mercedes Cup, staat het één tegen één in onderlinge ontmoetingen. De laag geklasseerde Garcia-Lopez zal dus niet geheel kansloos zijn.

De Argentijnse gravelbijter Monaco wordt gezien als de grootste kanshebber op de eindstrijd in Stuttgart. Op hem staat een notering van 1.27. Een overwinning van Garcia-Lopez wordt gewaardeerd met een quote van 3.60.