Halve finales Olympisch tennistoernooi

Op vrijdag 3 augustus worden bij zowel de heren als bij de dames de halve finales afgewerkt. Vooral in het herentoernooi staan er mooie wedstrijden op het programma. De als eerste geplaatste Roger Federer (ATP-1) zal aantreden tegen Juan Martin Del Potro (ATP-9) uit Argentinië. De afsluiter van de dag zal gaan tussen publiekslieveling Andy Murray (ATP-4), die speelt tegen Novak Djokovic (ATP-2).

Voorbeschouwing: Roger Federer – Juan Martin Del Potro

Om 13.00 uur Nederlandse tijd zal topseed Roger Federer zijn entree maken op het centre court in Londen. De Zwitser zal voor een plaats in de finale af moeten rekenen met Juan Martin Del Potro.

In het verleden hebben beide heren al veertien keer eerder tegen elkaar gespeeld. Vijf van deze ontmoetingen vonden plaats in 2012, allen werden gewonnen door ”King Roger”. In deze vijf wedstrijden wist Del Potro slechts twee sets te winnen, beide tijdens de onderlinge wedstrijd op Roland Garros.

Één van de veertien wedstrijden vond overigens plaats op gras, de ondergrond waar ook nu op gespeeld wordt. In 2007 was Federer in de tweede ronde van Wimbledon met 6-2 7-5 6-1 te sterk voor de toen 18-jarige Del Potro.

Topseed Federer wordt gezien als de grote favoriet. Op de Zwitser, die de laatste zes ontmoetingen met Del Potro ongeslagen is, staat een notering van 1.19. Wanneer Del Potro zich plaatst voor de finale, dan keert Bwin 4.20x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Novak Djokovic

De tweede halve finale van de heren gaat tussen Andy Murray en de 25-jarige Novak Djokovic uit Servië. Deze wedstrijd zal omstreeks 16.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Murray plaatste zich opvallend gemakkelijk voor de laatste vier. De Brit won met grote cijfers van Nicolas Almagro uit Spanje. Ook Djokovic had weinig moeite om zich te plaatsen voor de halve finale. Tegen Jo Wilfried Tsonga werd het 6-1 7-5 voor de voormalig nummer één van de wereld.

Bwin gaat er vanuit dat Djokovic zich verzekerd van een plaatst in de finale. Op hem staat een quote van 1.40. Murray moet het doen met een notering van 2.75.

Halve finales dames

Bij de dames staan de volgende twee halve finales op het programma. Bijgevoegd zijn de noteringen van Bwin.

14.30u: Maria Sharapova (1.15) – Maria Kirilenko (4.75)
14.30u: Victoria Azarenka (3.20) – Serena Williams (1.30)

Wedden op Tennis met bwin