Halve finales US Open Tennis: Serena Williams en Victoria Azarenka

Vrijdag 6 september staat de US Open 2013 in het teken van de halve finales in het dames enkelspel. Onder andere Serena Williams (WTA-1) en Victoria Azarenka (WTA-2) maken nog kans op het behalen van de finale. Zij moeten dan wel af zien te rekenen met Na Li (WTA-5) en Flavia Pennetta (WTA-83). Beide wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.

Victoria Azarenka – Flavia Pennetta

De eerste halve finale op vrijdag 6 september gaat tussen Victoria Azarenka en Flavia Pennetta. De Wit-Russische en Italiaanse verschijnen om 19.45 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken.

De 31-jarige Pennetta kan gezien worden als dé verrassing bij de dames van de US Open 2013. De Italiaanse won na haar zege tegen Gibbs vier keer van een speelster uit de top 30: Errani, Kuznetsova, Halep en Vinci. In al haar wedstrijden verloor ze bovendien nog geen enkele set.

Bookmaker Unibet heeft Azarenka neergezet als grote favoriet in deze partij. Wij sluiten een nieuwe stunt van Pennetta echter niet uit. De Italiaanse wist bovendien de enige ontmoeting met Azarenka op hardcourt in Dubai 2011 ook al te winnen.

Serena Williams – Na Li

Topfavoriet Serena Williams heeft op papier de moeilijkste halve finale, de Amerikaanse gaat namelijk spelen tegen Na Li. Deze wedstrijd staat om 21.45 uur Nederlandse tijd gepland in het Arthur Ashe Stadium.

Williams en Li hebben negen keer eerder tegen elkaar gespeeld, slechts één keer lukte het Li om Williams te verslaan. Deze overwinning dateert uit 2008, op het indoortoernooi in Stuttgart. In de tweede ronde van dit tennisevenement stapte Li met een 0-6 6-1 en 6-4 overwinning van de baan.

Men verwacht niet dat Li er vijf jaar na dato opnieuw in slaagt om Williams te verslaan. De huidige nummer één van de wereld is de grote favoriet voor een plek in de finale.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.