Heren favorieten Olympische Spelen 2012

Heren favorieten Olympische Spelen Londen 2012Van zaterdag 28 juli tot en met zondag 5 augustus vindt het heren tennistoernooi van de Olympische Zomerspelen 2012 plaats. Op de heilige grasbanen van Wimbledon, strijden 64 heren om de ”gouden plak”. Een zelfde winnaar als in Beijing krijgen we niet, aangezien Rafael Nadal zich afgemeld heeft voor het Olympische toernooi. GrandSlamToernooi.nl heeft de grootste kanshebbers voor u op een rij gezet. Bijgevoegd zijn de noteringen van Unibet en Bwin van vrijdag 27 juli 2012.

1. Novak Djokovic

Van de huidige nummer twee van de wereld, Novak Djokovic, wordt het meest verwacht in Londen. Na het verliezen van zijn koppositie aan Roger Federer, zal de Serviër er alles aan gaan doen om deze positie terug te krijgen. Voor de winnaar van de Zomerspelen liggen 750 ATP-punten klaar, dus bij een titel van Djokovic kan hij terug keren op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Notering Unibet: 2.60
Notering Bwin: 2.50

2. Roger Federer

De kersverse Wimbledon 2012 winnaar wordt gezien als één van de kanshebbers op de gouden medaille in Londen. Het toernooi speelt zich namelijk af op de ondergrond waar Federer uitstekend op presteert, gras.

Daarnaast zal ”the FedExpress” er ook op gebrand zijn om Olympisch Kampioen te worden, aangezien dit de enige titel is die nog ontbreekt in de prijzenkast van de Zwitser.

Notering Unibet: 2.60
Notering Bwin: 2.60

3. Andy Murray

Door het ontbreken van Rafael Nadal, is Andy Murray een gevaarlijke outsider voor Djokovic en Federer. De Schot bereikte vorige maand nog de finale van Wimbledon 2012, die verloren ging tegen de eerder genoemde Federer.

Op de Zomerspelen kan de huidige nummer vier van de wereld opnieuw een poging wagen op een eindzege op de grasbanen van Wimbledon. Het kan voor Murray zijn eerste grote titel worden, na een aantal verloren Grand Slam finales.

Notering Unibet: 6.00
Notering Bwin: 6.00