Heren finale Olympische Spelen 2012

Zondag 5 augustus is de laatste dag van het Olympisch tennistoernooi in Londen. Nadat Williams gisteren de gouden medaille in het dames enkelspel wist te winnen, valt vandaag de beslissing bij de heren. Roger Federer en Andy Murray gaan onderling uitmaken wie er met de felbegeerde gouden plak aan de haal gaat. De herenfinale zal om 15.00 uur Nederlandse tijd beginnen op het centre court in Londen.

De eindstrijd van het Olympische tennistoernooi is een herhaling van de finale van Wimbledon 2012. Vorige maand was Federer in vier sets te sterk voor Murray. Het werd toen 4-6 7-5 6-3 en 6-4 voor de huidige nummer één van de wereld. De Schotse nummer vier van de wereld kan dus revanche nemen voor de nederlaag die hij leed op ”zijn” Wimbledon.

Toch zal niet al het publiek vandaag op de hand van Murray zijn. Veel sportliefhebbers gunnen Federer de gouden medaille, aangezien dit het enigste grote toernooi is wat hij nog nooit heeft weten te winnen. Het zal de ultieme bekroning zijn op zijn fantastische carriére.

Voorafgaand aan de finale tussen Federer en Murray, spelen Juan Martin Del Potro en Novak Djokovic nog het duel om de derde plaats. Op het spel staat een bronzen medaille van de Zomerspelen 2012. De aanvangstijd van dit boeiende duel is 13.00 uur.

Dames dubbel

Op zondag 5 augustus staan ook de finale en de troostfinale van het damesdubbel op het programma. De finale zal gaan tussen de ”William Sisters” en het Tsjechische duo Hlavackova / Hradecka. Deze partij gaat om 13.00 uur Nederlandse tijd van start.

In de troostfinale komt een Amerikaans en Russisch koppel in actie. Huber en Raymond strijden, om 15.00 uur, tegen Kirilenko en Petrova om de bronzen medaille.

Mix dubbel

Vandaag worden ook de finales van het mix dubbelspel gespeeld. Om 17.00 uur spelen Raymond en Bryan tegen Lisicki en Kas om de bronzen plak. Op dezelfde tijd gaat op het centre court de finale van start: Robson / Murray versus Azarenka / Mirnyi.