Herenfinale Unicef Open 2012: Ferrer – Petzschner

De herenfinale van het Unicef Open zal om 12.00 uur gaan tussen David Ferrer (ATP-6) en qualifier Philipp Petzschner (ATP-145). Aansluitend aan deze finale, gaan de dames uitmaken wie de winnares wordt van het grastoernooi in Rosmalen. Om 14.30 uur staat Urszula Radwanska (WTA-64) tegenover Nadia Petrova (WTA-22).

Voorbeschouwing: David Ferrer – Philipp Petzschner

Topseed Ferrer heeft zijn verwachtingen waargemaakt, door de finale te halen van het Unicef Open. Hier 30-jarige Spanjaard zal hierin uitkomen tegen de twee jaar jongere Petzschner.

Beide heren hebben in het verleden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Vermoedelijk komt dit omdat Petzschner vooral een dubbelspecialist is. Aan de zijde van Jurgen Melzer won de Duitsers ondermeer al Wimbledon en de US Open. Sinds 2007 is Petzschner ook als singelaar actief op Grand Slam toernooien. Zijn tegenstander van vandaag mistte echter vanaf 2003 geen enkel Grand Slam toernooi.

Op Ferrer, die dit jaar al vier ATP-toernooien wist te winnen, staat een notering van 1.18. De 28-jarige Petzschner wordt gezien als de underdog, gezien zijn quote van 6.65.

Voorbeschouwing: Urszula Radwanska – Nadia Petrova

Om 14.30 uur gaat in Rosmalen de damesfinale finale van start. Radwanska, die het hoofdtoernooi bereikte via de kwalificaties, zal het hierin opnemen tegen Petrova. Ondanks het feit dat Radwanska pas 21 jaar is, heeft ze toch al veel WTA-wedstrijden gespeeld. Toch heeft ze nog geen enkele WTA-titel in de wacht weten te slepen. Petrova won daarentegen al tien keer een WTA-toernooi.

Unibet geeft Petrova de meeste kans voor de titel in Rosmalen. Op de ervaren Russin staat een notering van 1.45. Wanneer Radwanska haar eerste titel weet te winnen, dan keert Unibet 2.67x uw inleg uit.

Het Unicef Open was voor veel tennissers het laatste voorbereidingstoernooi op Wimbledon 2012. Het prestigieuze toernooi zal vanaf maandag van start gaan, op de grasbanen in Londen. De loting voor het hoofdtoernooi heeft overigens gisteren plaatsgevonden. Onze landgenoten hebben het hierin niet getroffen.