Herenfinale Wimbledon 2013 live: Novak Djokovic – Andy Murray

De als eerste geplaatste Novak Djokovic (ATP-1) begint vandaag aan zijn tweede Wimbledon finale. De 26-jarige Serviër gaat het opnemen tegen publiekslieveling Andy Murray (ATP-2). Deze wedstrijd, die een waar spektakelstuk beloofd te worden, begint om 15.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via Unibet.

Voor ”Djoko” en Murray wordt het alweer de twintigste onderlinge partij. Twaalf van de negentien voorgaande wedstrijden werden gewonnen door de huidige nummer één van de wereld.

In twee van de laatste drie Grand Slam toernooien troffen de twee heren elkaar in de finale. Op de US Open 2012 was het Murray die na vijf spannende sets de armen in de lucht kon gooien. Een paar maanden later nam Djokovic in de finale van de Australian Open 2013 zijn revanche.

Druk hoog voor ”thuisspeler” Murray

De druk van de Britse natie ligt zondag 7 juli weer op de schouders van Murray. Voor het tweede jaar op rij kan de Schot de eerste ”thuisspeler” sinds Fred Perry in 1936 worden die op Wimbledon de titel pakt.

Vorig jaar slaagde Murray er voor het eerst in om de finale in Londen te bereiken. De 26-jarige Brit verloor deze wedstrijd echter van Roger Federer. Anderhalve maand later was het wel raak voor Murray, toen hij in New York eindelijk zijn eerste Grand Slam titel binnensleepte.

“Bij de US Open was het een grote opluchting dat ik eindelijk een titel binnen had. Maar om Wimbledon te winnen, dat is iets anders, dat is voor mij het hoogste wat je in onze sport kunt bereiken”, aldus Murray.

Djokovic favoriet in Wimbledon finale

De huidige nummer één van de wereld zal de finale morgen ingaan als grote favoriet, althans dat denkt bookmaker Unibet. Mocht de Serviër de finale daadwerkelijk winnen, dan betekent dit zijn tweede Grand Slam zege van 2013. In januari was hij al de sterkste in Melbourne.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013