Jesse Huta Galung, Kiki Bertens en Arantxa Rus winnen op Roland Garros

Jesse Huta Galung, Kiki Bertens en Arantxa Rus houden nog hoop op een plaats in het hoofdtoernooi van de Open Franse Tenniskampioenschappen. De drie Nederlanders waren vandaag succesvol op de gravelbanen in Parijs.

De 28-jarige Huta Galung rekende in ruim één uur tennis af met Malek Jaziri, de nummer 117 van de wereld. Het werd tweemaal 6-3 voor de Haarlemmer. In de derde en beslissende ronde speelt Huta Galung tegen Facundo Bagnis uit Argentinië. Mocht Huta Galung winnen, dan staat hij voor het eerst sinds 2008 weer in het hoofdschema van Roland Garros.

Bertens en Rus plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde in Parijs. Bertens won met grote cijfers van de hoger geklasseerde Lucie Hradecka, de Wateringse stapte met een 6-1 6-2 overwinning van de baan. ‘Lefty’ Rus won op haar beurt van Lyudmyla Kichenok: 6-2 4-6 6-2.

Hogenkamp en De Vroome uitgeschakeld in Parijs

Voor Richel Hogenkamp en Indy de Vroome zit het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2014 er alweer op. Hogenkamp verloor haar eerste partij in straight sets van Timea Bacsinszky. Deze partij werd woensdag bij een stand van 6-3 3-1 in het voordeel van de Zwitserse gestaakt wegens regenval. Helaas slaagde de Doetinchemse er niet in om de partij alsnog haar kant op te trekken.

De 18-jarige De Vroome wist zich vandaag niet te plaatsen voor de laatste kwalificatieronde. Na haar knappe overwinning op Katerina Bondarenko, ging ze onderuit tegen Timea Babos. Het werd 7-6 en 6-3 voor de 21-jarige speelster uit Hongarije.

Tennisgeweld op Roland Garros

Van zondag 25 mei tot en met zondag 8 juni vindt op de gravelbanen in Parijs het tweede Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens Roland Garros, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.