Igor Sijsling – Adrian Mannarino: Eerste kwalificatieronde ATP Madrid

Igor Sijsling (ATP-58) begint vanmiddag aan zijn jacht op een plaats in het hoofdschema van het ATP Masters-toernooi in Madrid. De 26-jarige Nederlander neemt het in de eerste kwalificatieronde op tegen Adrian Mannarino, de nummer 92 van de wereld. Beide heren worden om 14.00 uur op de baan verwacht.

Voor Sijsling is het voor het tweede achtereenvolgende jaar dat hij zijn opwachting maakt in het kwalificatietoernooi van Madrid. Vorig jaar strandde hij uiteindelijk in de beslissende kwalificatieronde na een verrassende nederlaag tegen hardcourt-liefhebber Jesse Levine.

De 25-jarige Mannarino stond één keer eerder in het hoofdtoernooi van Madrid. De Fransman schopte het destijds gelijk tot de tweede ronde. Na een succesvol doorlopen kwalificatietoernooi won hij in de eerste ronde van Juan Ignacio Chela. David Ferrer bleek een ronde later een maatje te groot.

Sijsling favoriet voor plaats in tweede kwalificatieronde ATP Madrid

Hoewel Sijsling na drie toernooien nog steeds op zijn eerste graveloverwinning wacht, geef ik hem vanmiddag wel de meeste kans op een overwinning. Ik zet in op een 2-1 zege voor de 26-jarige Amsterdammer.

Haase loot Nieminen in eerste ronde ATP Madrid

De loting van het hoofdschema heeft Robin Haase gekoppeld aan de 32-jarige Jarkko Nieminen uit Finland. Twee keer eerder stonden de twee tennissers tegenover elkaar op een ATP-toernooi, maar dit leverde voor Haase nog geen enkele overwinning op.

Op basis van de geleverde prestaties op gravel dit jaar, zal de nummer één van Nederland wel als favoriet beginnen aan de partij. Haase stond onlangs nog in de finale van het ATP-toernooi in Boekarest, terwijl Nieminen in drie toernooien slechts één keer de openingsronde overleefde.

Live streaming ATP Madrid

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de wedstrijden LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.