Igor Sijsling en Jesse Huta Galung actief in hoofdtoernooi Metz

Igor Sijsling (ATP-75) en Jesse Huta Galung (ATP-96) spelen vandaag hun eerste ronde partij van het Moselle Open.com toernooi in het Franse Metz. Sijsling neemt het op tegen Paul Henri Mathieu (ATP-110) en Jesse Huta Galung treft in Kenny de Schepper (ATP-69) ook een Fransman. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.

Huta Galung is de eerste Nederlander die dinsdag 17 september in actie komt. De Haarlemmer gaat het om 15.30 uur opnemen tegen de 26-jarige De Schepper. De twee tennissers hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld, dit was in de finale van het indoortoernooi in Saint Brieuc 2013. Huta Galung stapte in deze finale met een 7-6 4-6 7-6 overwinning van de baan, ze zijn dus goed aan elkaar gewaagd.

Wij verwachten dat Huta Galung ook deze wedstrijd over de streep trekt. De Schepper heeft, na zijn knappe vierde ronde op Wimbledon, al zeven wedstrijden op rij verloren en zit in een grote vormcrisis.

Igor Sijsling – Paul Henri Mathieu

De laatste wedstrijd van de dag gaat tussen Sijsling en Mathieu, beide heren worden om 19.30 uur op het Centre Court verwacht. Voor de Amsterdammer wordt het zijn eerste wedstrijd, sinds zijn vroege uitschakeling op de US Open Tennis.

Sijsling en Mathieu hebben dit jaar beide al een aantal indoorwedstrijden gespeeld. De Nederlander won drie van zijn zes wedstrijden, terwijl de voormalig top 100-speler Mathieu zeven overwinningen boekte in elf partijen. Afgelopen week stond de Fransman nog in de finale van het indoortoernooi in Petagne.

Bookmaker Unibet gaat er niet vanuit dat ”Sijs” zijn rentree opluistert met een overwinning. Mathieu, de huidige nummer 110 van de wereld, is de aangewezen favoriet voor een plek in de tweede ronde.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws