Igor Sijsling en Kiki Bertens prolongeren titel op KNLTB Masters

Igor Sijsling en Kiki Bertens hebben hun titel op de KNLTB Tennis Masters in Topsportcentrum Rotterdam met succes verdedigd. De 26-jarige Sijsling was in een spannende finale nipt te sterk voor Jesse Huta Galung: 6-1 3-6 6-3. De vier jaar jongere Bertens won in straight sets van de als tweede ingeschaalde Olga Kalyuzhnaya: 6-3 6-3.

‘Sijs’ gaf na afloop van zijn gewonnen finale aan dat hij erg tevreden is met het niveau dat hij deze week gehaald heeft. Ook in de finale liet de Amsterdammer zien nog altijd een gevaarlijke speler te zijn op indoorhardcourt.

”In de eerste set heb ik erg goed gespeeld. Ik speelde aanvallend en gaf Jesse weinig ruimte. In de tweede set herstelde hij zich echter goed, en dat gaf mij ook het gevoel dat ik niet de hele wedstrijd onder controle had. In de derde set was hij een stuk frisser dan ik, maar toen ik zijn breakpoints in de zevende game weg wist te werken, gaf dat mij mentaal een enorme boost. In de achtste game zag je dan ook dat hij het zwaar had, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om zijn servicegame te winnen en de wedstrijd vervolgens uit te serveren”, aldus Sijsling vandaag richting Australië vertrekt.

Bertens speelt eindelijk pijnvrij

Kiki Bertens verklaarde na het prolongeren van haar titel dat ze blij is dat ze eindelijk weer pijnvrij op de baan staat. De Wateringse werd na afloop van de US Open 2013 geopereerd aan haar enkel, een blessure waar ze al jarenlang last van had.

”De laatste keer dat ik zonder pijn heb kunnen tennissen, was vijf jaar geleden. Ik ben heel blij dat ik nu geheel pijnvrij kan spelen. Conditioneel ben ik nog niet top, aangezien ik natuurlijk zes weken in het gips heb gezeten, maar ik voel me goed.”

Ondanks haar gebrek aan wedstrijdritme, lukte het Bertens wel om haar titel met succes te verdedigen. ”Ik ben zeer tevreden over de behaalde resultaten. De eerste wedstrijd was wel wennen, maar uiteindelijk zat er wel een stijgende lijn in en heb ik in de finale mijn beste partij gespeeld.”

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws