Igor Sijsling en Robin Haase één zege verwijderd van Mutua Madrid Open

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-70) en Robin Haase (ATP-74) kunnen zich vandaag plaatsen voor het hoofdtoernooi van het ATP 1000-toernooi in Madrid. Beide heren beginnen om 14.00 uur aan hun beslissende kwalificatiewedstrijd. Sijsling speelt tegen de Canadees Jesse Levine (ATP-94) en Haase treft de Fransman Michael Llodra (ATP-60).

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Jesse Levine

De Amsterdammer Igor Sijsling zal via een overwinning op Jesse Levine zijn deelname aan het Mutua Madrid Open toernooi veilig willen stellen. Ze beginnen om 14.00 uur aan hun wedstrijd op het gravel in Madrid.

Sijsling boekte gisteren zijn eerste overwinning op gravel van dit jaar. De toernooien in Barcelona en Oeiras leverde kansloze nederlagen op tegen Kuznetsov en Paire. Hopelijk geeft zijn overwinning op Brugues-Davi wat meer vertrouwen, al blijft ”Sijs” de man van snelle ondergronden.

Tegenstander Levine is ook een speler die het liefst op hardcourt speelt. Zijn beste prestatie op gravel boekte hij in 2011. Destijds won hij tot tweemaal toe een Future-toernooi.

De bookmakers hebben Sijsling aangewezen als de favoriet voor deze wedstrijd. Mocht Sijsling de overwinning binnenslepen, dan maakt hij zijn debuut in het hoofdtoernooi van het Masters-toernooi in Madrid.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Michael Llodra

Robin Haase is de tweede Nederlander die zich voor het hoofdtoernooi in Madrid probeert te plaatsen. De 26-jarige Nederlander gaat het opnemen tegen de service-volley spelende Michael Llodra.

Haase en Llodra hebben in het verleden drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. Twee keer stapte Haase als winnaar van de baan. De laatste ontmoeting, tijdens het ATP-toernooi in Rotterdam 2008, was het Llodra die in de kwartfinale met 7-6 7-6 te sterk was.

De Fransman staat doorgaans niet bekend als gravelspecialist. Llodra houdt zijn deelname aan graveltoernooien dan ook beperkt. Vanwege zijn speelstijl komt hij veel in de problemen, omdat tegenstanders op het gemalen baksteen meer tijd hebben om op een bal te reageren.

Ondanks zijn wisselvalligheid wordt Haase toch gezien als favoriet voor deze wedstrijd. Het zal de Nederlander veel vertrouwen geven als hij daadwerkelijk weet te winnen. Met het oog op Roland Garros 2013 is dit alleen maar positief.

Mogelijke tegenstanders in hoofdschema

Mochten Sijsling en Haase het hoofdtoernooi bereiken, dan kunnen een van de volgende spelers hun tegenstander worden: Martin Klizan, Alexandr Dolgopolov, Kevin Anderson, Benoit Paire, Nicolas Almagro, John Isner of Denis Istomin.

Op papier lijkt een loting tegen Almagro het zwaarst, al biedt een ontmoeting met Paire ook weinig perspectief. Wanneer de Fransman verslagen wordt, wacht een ontmoeting met de beste gravelspeler ter wereld Nadal.