Igor Sijsling en Robin Haase gaan voor 2e ronde op Roland Garros 2013

Robin Haase (3)De twee beste Nederlandse heren maken op maandag 27 mei voor het eerst hun opwachting op Roland Garros 2013. Igor Sijsling (ATP-62) speelt om 11.00 uur op Court 10 tegen Jurgen Melzer (ATP-37). Robin Haase (ATP-66) begint om 13.45 uur aan zijn ontmoeting met de Fransman Kenny de Schepper (ATP-91).

Tot aan het ATP-toernooi in Dusseldorf waren de verwachtingen van Igor Sijsling op Roland Garros niet al te groot. De Amsterdammer heeft de meeste critici in één week tijd de mond gesnoerd. Sterk en aanvallend tennis brachten de Nederlander tot aan de halve finale, waarin Nieminen in drie sets aan het langste eind trok.

Desondanks zal het in zijn eerste ronde tegen Melzer, die dit jaar niet geen hoge ogen gooide op graveltoernooien, niet vanzelf gaan. Sijsling heeft nog weinig ervaring met het spelen van een ”best of five” wedstrijd, iets wat zijn Oostenrijkse tegenstander wel heeft. Toch verwacht bookmaker Unibet dat het de Nederlander is die er met de winst vandoor gaat.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Kenny de Schepper

Robin Haase is de tweede Nederlander die vandaag in actie komt. De 26-jarige tennisser neemt het op tegen de thuisspelende Kenny de Schepper.

Na een matige start van het gravelseizoen lijkt Haase steeds meer zijn draai te vinden op het gemalen baksteen. Dit resulteerde ondermeer in een kwartfinale op het ATP-toernooi in Nice. Na het verslaan van top 25-speler Isner in de tweede ronde, bleek Monfils een maatje te groot.

De Schepper, de nummer negentig van de ATP-ranglijst, is de laatste weken vooral actief geweest op Challenger-niveau. In Tunis bereikte hij de laatste vier en twee weken later verloor hij in Bordeaux in de kwartfinale. De Belg Goffin was in straight sets te sterk voor de 25-jarige Fransman.

Haase is door bookmaker Unibet aangewezen als de grote favoriet. Dit is geen gekke gedachte gezien zijn spel van de laatste weken.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.