Igor Sijsling en Robin Haase gaan voor halve finale op ATP-toernooi

sijsIgor Sijsling (ATP-68) en Robin Haase (ATP-69) zijn bezig aan een sterke serie in de aanloop naar Roland Garros. Sijsling staat in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Dusseldorf en Haase bereikte gisteren eveneens de kwartfinale. Hij is actief op het Open de Nice Côte D’Azur toernooi in Nice. Beide heren kunnen zich donderdag 23 mei plaatsen voor de halve finale.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Jan Hajek

De 25-jarige Igor Sijsling speelt vandaag om 14.30 uur tegen Jan Hajek, de nummer 95 van de wereld. De wedstrijd wordt gespeeld op het centre court van het Power Horse Open toernooi.

Sijsling bereikte gisteren de kwartfinale door op knappe wijze te winnen van de nummer achttien van de wereld, Philipp Kohlschreiber. Na het verliezen van de openingsset, herpakte de Amsterdammer zich en won de resterende twee bedrijven.

De Tsjech Hajek had weinig moeite om een plaats bij de laatste acht te bemachtigen. Thuisspeler Daniel Brands liet zich met 6-1 en 6-0 van de baan af slaan. In de eerste ronde was Hajek al te sterk voor Evgeny Donskoy, ook deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen.

Volgens bookmaker Unibet, die de wedstrijd Sijsling – Hajek live uitzendt, maakt de 29-jarige Hajek de meeste kans op de halve finale. Echter mag een derde graveloverwinning van Sijsling niet uitgesloten worden.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Gael Monfils

De wedstrijd van de dag gaat tussen Robin Haase en de Fransman Gael Monfils (ATP-109). Deze partij staat om 19.30 uur gepland in Nice.

De 26-jarige Haase schaarde zich gisteren bij de laatste acht door te winnen van de als vierde geplaatste John Isner. Deze wedstrijd wist hij met 6-4 1-6 7-5 naar zich toe te trekken.

Monfils, net als Haase 26 jaar oud, is door blessureleed inmiddels afgezakt naar een positie buiten de top-100. De Fransman mocht gisteren nog laat aan de bak. Tegen Fabio Fognini had Monfils het alleen in de tweede set lastig, deze won hij via een tiebreak.

Haase en Monfils hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het graveltoernooi in Barcelona 2011, was de athletische ”La Monf” met 6-3 6-7 2-6 te sterk voor de Nederlander.

Ook voor deze tweede ontmoeting is Monfils, die vorige week het Challenger-toernooi van Bordeaux op zijn naam schreef, aangewezen als favoriet. De wedstrijd is live te volgen via een stream van Unibet TV.