Igor Sijsling en Robin Haase verliezen in tweede ronde ATP-toernooi

Sijsling APImagesIgor Sijsling (ATP-55) en Robin Haase (ATP-56) zijn er niet in geslaagd om de kwartfinale in Bogota en Hamburg te bereiken. De 25-jarige Sijsling verloor in de tweede ronde nipt van servicekanon Ivo Karlovic (ATP-155), Haase kwam te kort tegen de als vierde geplaatste Jerzy Janowicz (ATP-17).

Voor de als derde ingeschaalde Sijsling zit het ATP 250-toernooi in Bogota er al na één wedstrijd op. De Amsterdammer, die in de eerste ronde genoot van een bye, ging in straight sets onderuit tegen Karlovic.

De boomlange Kroaat serveerde ijzersterk en produceerde maar liefst 24 aces, tegenover slechts 9 van Sijsling. Na ruim een uur spelen en een bloedstollende laatste set, die met 16-14 in de tierbreak beslist werd, was Karlovic met 6-3 en 7-6 te sterk voor de huidige nummer één van Nederland.

Janowicz opnieuw te sterk voor Haase

Robin Haase moest in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Hamburg zijn meerdere erkennen in de 22-jarige Jerzy Janowicz. De Hagenaar ging met 4-6 6-3 en 6-7 onderuit tegen de nummer vier van de plaatsingslijst.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de 26-jarige Haase onderuit gaat tegen de Pool. In de eerste ronde van Roland Garros was Janowicz al met vier sets te sterk voor onze landgenoot.

Volgende week

Sijsling maakt komende week opnieuw zijn opwachting op het ATP-toernooi in de Verenigde Staten. De Amsterdammer speelt dan het ATP 250-toernooi in Atalanta. Haase en De Bakker kiezen opnieuw voor een ATP-toernooi op gravel. De nummer twee en drie van Nederlander hebben hun deelname toegezegd aan het toernooi van Gstaad.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws