Igor Sijsling – Marin Cilic: Tweede ronde ATP-toernooi Umag

Igor Sijsling (ATP-76) kan zich vandaag plaatsen voor de kwartfinale van het graveltoernooi in Umag. De 26-jarige Nederlander speelt in de tweede ronde tegen thuisspeler Marin Cilic, de nummer 22 van de wereld. Deze partij begint om 17.00 uur.

‘Sijs’ plaatste zich gisteren voor de laatste zestien dankzij een nipte overwinning op Julian Reister. De Duitser, die bijna vijftig plaatsen lager staat op de wereldranglijst, moest uiteindelijk in de derde set buigen. Voor Sijsling betekende het zijn eerste overwinning na zes nederlagen op rij.

Voor de 25-jarige Cilic wordt het zijn eerste toernooi sinds zijn uitschakeling op Wimbledon 2014. De Kroaat speelde dit jaar al dertien wedstrijden op gravel, waarvan hij er vijf wist te winnen. Zijn beste resultaat op het gemalen baksteen is een plaats in de derde ronde op Roland Garros. Cilic won dit jaar al twee ATP-toernooien, in Zagreb en Delray Beach.

Cilic favoriet tegen Sijsling

Bookmaker Unibet heeft Cilic aangewezen als grote favoriet in deze wedstrijd. Ook in de voorgaande drie ontmoetingen met Sijsling stapte Cilic als winnaar van de baan. De laatste confrontatie vond eerder dit jaar plaats op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. In de halve finale van dit indoortoernooi won Cilic met 5-7 6-3 en 6-2 van de nummer twee van Nederland.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijden met Nederlandse deelnemers een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.