Igor Sijsling, Robin Haase en Jesse Huta Galung vandaag in actie

Robin Haase (2)Woensdag 22 mei is een mooie dag voor de Nederlandse tennisliefhebbers. Igor Sijsling (ATP-68), Robin Haase (ATP-69) en Jesse Huta Galung (ATP-170) komen allen in actie. Voor Sijsling en Haase betreft het een tweede ronde partij op een ATP-toernooi. Huta Galung vervolgd zijn jacht op een ticket voor het hoofdschema van Roland Garros.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Philipp Kohlschreiber

Igor Sijsling, sinds deze week weer de nummer één van Nederland, staat vandaag voor een lastige opgave. De Nederlander ontmoet in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Dusseldorf de als vierde geplaatste Philipp Kohlschreiber (ATP-18). Deze wedstrijd gaat om 16.30 uur van start op het centre court.

Sijsling boekte gisteren zijn eerste ATP-zege op gravel ooit, het slachtoffer luidt naar de naam Korolev. Met zijn nieuwe tegenstander, de 29-jarige Kohlschreiber, treft de Nederlander een speler die het grootste deel van zijn punten haalt op het gemalen baksteen. De Duitser stond dit jaar al in de halve finale van het ATP 500-toernooi in Barcelona en een week later verloor hij de finale van het toernooi in München.

Ondanks het feit dat Sijsling al eens heeft gewonnen van Kohlschreiber, is hij ditmaal niet de favoriet. Deze rol is weggelegd voor de nummer 18 van de wereld. De wedstrijd wordt live gestreamd door Unibet TV.

Voorbeschouwing: Robin Haase – John Isner

Robin Haase, de nummer 69 van de wereld, treft servicekanon John Isner (ATP-21) in de tweede ronde van het ATP 250-toernooi in Nice. Beide heren verschijnen om 16.30 uur op het gemalen baksteen.

Haase plaatste zich voor de tweede ronde via een mooie overwinning op Matosevic. De Australiër had tegen Haase geen schijn van kans. Isner hoefde in de openingsronde nog niet in actie te komen, vanwege zijn plaatsing genoot hij van een bye.

In de vijf graveltoernooien die Haase dit jaar speelde, kwam hij nooit verder dan de kwartfinales. Hardhitter Isner doet het in dit opzicht een iets beter. ”De Marathonman” won in eigen land het graveltoernooi van Houston, maar in de drie daaropvolgende Masters-toernooien boekte hij wenig succes.

In een wedstrijd die live te volgen is via Unibet, wordt Isner gezien als favoriet. Het is aan de 26-jarige Haase om het tegendeel te bewijzen.

Voorbeschouwing: Jesse Huta Galung – Farrukh Dustov

Om 14.00 uur begint de 27-jarige Jesse Huta Galung aan zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor Roland Garros. De Nederlander staat hierin tegenover Farrukh Dustov, de nummer 204 van de wereld.

Huta Galung en zijn tegenstander uit Oezbekistan hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het Challenger-toernooi in Rome 2006 was het de jarige Dustov die aan het langste eind trok. Hij stapte uiteindelijk met een 6-4 6-3 overwinning van het gemalen baksteen af.

Bookmaker Unibet verwacht niet dat Dustov zijn verjaardag gaat opleuken met een overwinning. Huta Galung is de favoriet voor de overwinning.