Igor Sijsling tegen Nikolay Davydenko in eerste ronde Marseille

Igor Sijsling (ATP-52) speelt dinsdag 18 februari zijn eerste ronde partij op het Open 13 toernooi in Marseille. De 26-jarige Amsterdammer neemt het in deze openingsronde op tegen de zes jaar oudere Nikolay Davydenko, die afgezakt is naar de 63e positie op de ATP-ranglijst. Beide heren verschijnen om 11.00 uur op de baan om hun partij af te werken.

Voor ‘Sijs’ wordt het zijn eerste partij na het succesvol verlopen ABN AMRO Tennistoernooi in Ahoy Rotterdam. Naast een mooi bedrag aan prijzengeld, mocht de Nederlander ook een berg ATP-punten in ontvangst nemen. Dit zorgde ervoor dat hij twaalf plaatsen steeg op de wereldranglijst, waardoor hij zijn beste ranking ooit bereikt heeft.

Na zijn uitschakeling in Rotterdam was het nog allerminst zeker of Sijsling ook daadwerkelijk zijn opwachting ging maken in Marseille. De Nederlander kreeg tijdens het grootste tennistoernooi van Nederland namelijk te maken met problemen aan zijn schouder. ”Ik weet nog niet of ik ga spelen, maar ik ga er sowieso heen en wacht af hoe mijn schouder zal aanvoelen”, aldus Sijsling na zijn verloren partij tegen Marin Cilic.

Wil Sijsling de tweede ronde bereiken in Marseille, dan moet hij wel volledig fit zijn. Tegenstander Davydenko is weliswaar de dertig gepasseerd en afgezakt naar een plaats buiten de top 60, maar hij heeft niet voor niets jarenlang aan de wereldtop gestaan. Vorig jaar schopte de Rus het tot de laatste zestien, wat tevens zijn beste prestatie is op dit indoortoernooi.

Verdien geld dankzij Sijsling

Naast het volgen van deze onderlinge wedstrijd tussen Sijsling en Davydenko kunt u ook geld verdienen dankzij de 26-jarige Nederlander. Een overwinning van Sijsling staat bij bookmaker Unibet genoteerd voor 1.45. Davydenko is met een odd van 2.18 duidelijk de underdog in deze openingsronde.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws