Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Novak Djokovic in hoofdschema Dubai

Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn de twee Nederlanders zie vanaf maandag 24 februari hun opwachting maken op het sterk bezette ATP-toernooi in Dubai. Sijsling is dankzij zijn ranking rechtstreeks toegelaten in Dubai, De Bakker plaatste zich via het kwalificatietoernooi.

De 25-jarige De Bakker won deze morgen zijn beslissende kwalificatiewedstrijd tegen de Zwitser Marco Chiudinelli. De Hagenaar wist zijn tegenstander in totaal twee keer te breaken. In de eerste set bij 4-4 en in de tweede set bij een stand van 3-3. De zes breakmogelijkheden van zijn tegenstander werkte hij allemaal weg.

In de eerste ronde is De Bakker gekoppeld aan de als zevende ingeschaalde Philipp Kohlschreiber uit Duitsland. De rechtstreeks geplaatste Sijsling treft Malek Jaziri in de openingsronde.

Huta Galung verliest in beslissende kwalificatieronde

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het hoofdschema in Dubai. De 28-jarige Haarlemmer verloor in de tweede en beslissende kwalificatieronde van de lager geklasseerde Marius Copil. Deze vroege nederlaag heeft vooralsnog geen gevolgen voor de top 100-klassering van Huta Galung, die de voorgaande drie ATP-toernooien niet verder kwam dan de eerste ronde in het hoofdtoernooi.

Djokovic en Federer maken opwachting in Dubai

Novak Djokovic, Juan Martin Del Potro, Tomas Berdych, Roger Federer en Jo-Wilfried Tsonga zijn komende week de grootste publiekstrekkers op de Dubai Duty Free Tennis Championships. Van deze toppers heeft Djokovic de moeilijkste eerste ronde, hij is gekoppeld aan top 50-speler Denis Istomin.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws