Igor Sijsling en Thiemo de Bakker: kwalificaties Wimbledon 2016 vandaag

Kwalificaties Wimbledon 2016 – tennis.  Vandaag beginnen Igor Sijsling en Thiemo de Bakker aan de jacht op een Wimbledon-ticket. Ze spelen in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Drie rondes moeten ze doorstaan om het hoofdtoernooi te bereiken. Wil je inzetten op de Nederlanders vandaag, kijk dan onderaan voor de noteringen.

Wimbledon: Thiemo de Bakker – Daniel Cox

(12:00 uur). Op court 16 zal De Bakker, als zestiende geplaatst in de kwalificaties, een thuisspeler treffen: Daniel Cox. Thiemo de Bakker is er inmiddels zeven jaar bij en ook hij erkent dat de belofte van 2009, toen hij doorbrak door een paar challengers te winnen, nooit is ingelost.

Diverse oorzaken kunnen aangewezen worden, maar eigenlijk komen ze allemaal neer op een ding: gebrek aan inzet. Ook de blessures, want had De Bakker getracht om een lijf als Novak Djokovic en Murray te krijgen, dan zou hij lachen om een slopende vijfsetter. Overigens erkent De Bakker dat ook, en het schijnt hem zeer dwars te zitten ook. In een recent interview zei hij, dat een therapeut hem helpt om met zijn gefnuikte dromen om te gaan.

Thiemo de Bakker moet kunnen winnen

Dit jaar is De Bakker meer ATP-toernooien gaan spelen, maar het lukt niet om aan te klampen, waardoor hij spoedig weer een tandje terug moet schakelen naar de challengers. Tot medio april ging het zo beroerd nog niet en won hij zelfs vijf keer een potje op een ATP-evenement. Sindsdien is de klad er in gekomen met zes nederlagen op rij.

Gras is zeker niet de favoriete ondergrond van de Westlander. Daniel Cox is echter de bescheiden nummer 554 van de wereld en hij speelde alleen vijf keer via een wild card in een ATP-toernooi. Hij verloor telkens en won in totaal een setje. De Bakker moet deze Wimbledon kwalificatie wedstrijd kunnen winnen.

Igor Sijsling – Nils Langer

(circa 15:00 uur). Ook De Sijs treft een anoniem figuur in de tenniswereld. Nils Langer staat 200e en hij won tot nu toe slechts eenmaal een ATP-partij. Spelen op gras is voor de Duitser zo ongeveer net zo routineus als tennissen op de maan. Acht jaar geleden speelde hij zijn eerste en laatste match op de groene sprieten. Wil je inzetten op tennis, lees dan onderstaande voorspellingen. Meer vind je op de pagina wedden op tennis.

Wedden op Wimbledon