Igor Sijsling treft Andrey Kuznetsov in 2e ronde ATP-toernooi Zagreb

Igor Sijsling (ATP-63) speelt donderdag 6 februari zijn tweede ronde partij op het ATP 250-toernooi in Zagreb. De 26-jarige Amsterdammer staat in deze tweede ronde tegenover Andrey Kuznetsov, de nummer 142 van de wereld. Deze wedstrijd staat om 17.00 uur gepland op Court 1.

Sijsling plaatste zich gisteren na een moeizame overwinning op Blaz Kavcic voor de laatste zestien spelers in Zagreb. De als achtste geplaatste Nederlander stapte met een 6-7 6-3 en 6-4 overwinning van de baan. Hiermee evenaarde ‘Sijs’ zijn beste prestatie ooit op het PBZ Zagreb Indoortoernooi. Vorig jaar strandde hij bij zijn debuut in de tweede ronde.

De 22-jarige Kuznetsov plaatst zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema in Zagreb. De Rus won achtereenvolgens van Louk Sorensen, Dennis Novak en Mate Pavic. In het hoofdtoernooi was de huidige nummer 142 in straight sets te sterk voor Sergiy Stakhovsky.

Sijsling favoriet in tweede ontmoeting met Kuznetsov

Sijsling en Kuznetsov stonden één keer eerder tegenover elkaar op een ATP-toernooi. Deze confrontatie stond vorig jaar op het programma op het graveltoernooi van Barcelona. Sijsling stapte destijds met een ruime overwinning van de baan. Voor dit tweede onderlinge duel is Sijsling voor mij de favoriet. Ik verwacht een overwinning in straight sets van de als achtste ingeschaalde Nederlander.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws