Igor Sijsling treft Evgeny Korolev in eerste ronde ATP Dusseldorf

Igor SijslingDe 25-jarige Igor Sijsling (ATP-68) speelt vandaag zijn eerste ronde partij op het ATP 250-toernooi van Dusseldorf. In deze openingsronde staat de Amsterdammer tegenover Evgeny Korolev, de nummer 176 van de wereld. Beide heren beginnen om 12.00 uur aan hun wedstrijd, die live uitgezonden wordt door Unibet TV.

De nummer 68 van de wereld gaat in Dusseldorf opzoek naar zijn eerste graveloverwinning in een ATP-toernooi van dit jaar. In Oeiras en Barcelona werd de Nederlander kansloos uitgeschakeld. In de kwalificaties van het Masters-toernooi in Madrid won hij met de nodige moeite van laagvlieger Bruguea-Davi, om vervolgens verslagen te worden door Levine.

Korolev presteert dit jaar sterker op gravel, hoewel zijn meeste overwinningen niet behaald zijn op het allerhoogste niveau. Één keer lukte het Korolev om zich te plaatsen voor een ATP-toernooi, dit was in München. Hij verlengde zijn verblijf in de Duitse stad direct, door in straight sets te winnen van top 50-speler Baghdatis. In de tweede ronde bleek Kohlschreiber een maatje te groot

”Sijs” heeft in zijn carriere één keer eerder gespeeld tegen de uit Kazachstan afkomstige Korolev. In de kwalificaties van het toernooi in New Haven 2009, was de Nederlander in drie sets te sterk voor zijn opponent.

Ondanks zijn eerdere overwinning, is Sijsling volgens de bookmakers niet de favoriet. De Nederlander heeft al meerdere keren aangetoond dat gravel niet zijn beste ondergrond is, waardoor ook in dit toernooi een vroege uitschakeling dreigt. Toch laten we ons graag positief verrassen, zodat Sijsling met enig vertrouwen af kan reizen naar Roland Garros.

Overig programma dinsdag 21 mei

Naast de wedstrijd tussen Sijsling en Korolev, worden er vandaag meerdere wedstrijden gespeeld in Dusseldorf. Alle onderstaande wedstrijden worden live gestreamd door Unibet.

13.20 uur: Goffin – Zemlja
14.40 uur: Bedene – Davydenko
16.00 uur: Russen – Troicki