Igor Sijsling treft Ilya Marchenko in tweede ronde Challenger Irving

Igor Sijsling (ATP-55) speelt donderdag 13 maart zijn tweede wedstrijd op het Challenger-toernooi in Irving. De nummer twee van Nederland moet het hierin opnemen tegen Ilya Marchenko (ATP-163). Deze partij staat om 22.00 uur Nederlandse tijd gepland op het Centre Court.

Sijsling en Marchenko stonden in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar. De eerste ontmoeting vond in het kwalificatietoernooi van Doha 2012 plaats, ‘Sijs’ won deze partij in straight sets. De 26-jarige Marchenko nam later dat jaar op het gras van Nottingham revanche door in de eerste ronde met 6-4 en 7-6 te winnen van de Nederlander.

Huta Galung verliest in eerste ronde van Stakhovsky

Jesse Huta Galung is er gisteren niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op het Challenger-toernooi in het Amerikaanse Irving. De 28-jarige Haarlemmer verloor in de openingsronde in drie sets van Sergiy Stakhovksy, de nummer 83 van de wereld. Het werd 6-1 5-7 en 6-1 voor de tennisser uit Oekraïne.

Schoofs maakt na bijna jaar rentree op de tour

Bibiane Schoofs maakt komende week haar rentree nadat ze bijna een jaar uit de roulatie was met een voetblessure. Op haar persoonlijke Twitter-pagina maakt de Nederlandse bekend op weg te zijn naar Turkije, waar ze in actie gaat komen in het kwalificatietoernooi van het ITF-toernooi in Antalya. De 25-jarige Nederlandse bereikte twee jaar geleden haar beste positie, namelijk plaats 142.