Igor Sijsling verliest eerste gravelwedstrijd kansloos van Joao Souza

Igor Sijsling heeft zijn eerste wedstrijd op het gemalen baksteen in Casablanca niet kunnen bekronen met een overwinning. De nummer twee van Nederland ging in de openingsronde van het Grand Prix Hassan II toernooi kansloos ten onder tegen Joao Souza: 6-2 6-4.

‘Sijs’ had weinig in te brengen in het degelijke spel van de 25-jarige Portugees. Souza kreeg maar liefst elf breakkansen op de service van Sijsling en wist er vier om te zetten in een break. Zelf stond de nummer vijf van de plaatsingslijst één keer zijn servicegame af.

Met de uitschakeling van Sijsling is Robin Haase de laatste actieve Nederlander in Casablanca. De nummer 47 van de wereld komt woensdag pas in actie, hij treft Aleksandr Nedovyesov uit Kazachstan.

De Bakker verliest beslissende kwalificatiewedstrijd van Polansky

Thiemo de Bakker heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Houston. De 25-jarige Hagenaar verloor zijn derde en beslissende kwalificatiewedstrijd van Peter Polansky. Het werd 6-4 en 6-3 voor de tennisser uit Canada.

De Bakker kreeg in de eerste set op 2-2 maar liefst vijf breakkansen op de service van Polansky, maar wist deze niet te verzilveren. Eén game later was het voor Polansky wel raak, waarna hij gemakkelijk uitliep naar 5-2. De Bakker wist zich terug te knokken tot 5-4, maar moest vervolgens toch de set afstaan aan zijn tegenstander.

In de tweede set ging het al gelijk mis voor de Nederlander en Polansky liep eenvoudig uit naar 4-0. De Bakker deed nog wat terug, maar het was niet genoeg om een derde set af te dwingen.