Igor Sijsling verliest eerste ronde Brisbane van Nicolas Mahut

Igor Sijsling is blijven steken in de eerste ronde van het Brisbane International toernooi. De 26-jarige Amsterdammer verloor afgelopen nacht in drie sets van Nicolas Mahut. De Fransman zegevierde met 3-6 6-4 en 6-4.

‘Sijs’ begon de partij sterk en wist via een dubbele break de eerste set met 6-3 naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd, toen Sijsling op het eerste breakpunt voor Mahut een onnodige fout produceerde. Uiteindelijk ging de tweede set met 6-4 naar de winnaar van Topshelf Open 2013.

In de derde en beslissende set kende Sijsling een overtuigend begin, maar kon niet voorkomen dat hij in de derde game opnieuw zijn servicegame af moest staan. Mahut kwam vervolgens, op een aantal breakkansen bij een stand van 4-3, niet meer in de problemen en serveerde de wedstrijd met een ace uit.

Huta Galung eenvoudig naar tweede ronde in Noumea

De 28-jarige Jesse Huta Galung is zijn tennisseizoen op sterke wijze begonnen. De Nederlander was in de openingsronde van het Challenger-toernooi in Noumea met 7-5 en 6-1 te sterk voor Andrea Arnaboldi.

In de tweede ronde speelt Huta Galung tegen Grégoire Burquier, de nummer 228 van de wereld. Deze partij staat woensdag 1 januari om 05.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Haase bewonderd voetenwerk Dimitrov

Robin Haase verloor maandag op kansloze wijze in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Brisbane. De Nederlander sprak na afloop van zijn verloren partij lovend over zijn Bulgaarse tegenstander Grigor Dimitrov.

”Dimitrov beweegt echt geweldig en een stuk beter dan ik. Dat is echt zijn wapen. Hij serveerde daarnaast ook erg goed. Ik kwam er niet achter”, aldus Haase, die tevreden was over zijn vertoonde spel. ”Toen ik mijn coach zojuist sprak, vroeg hij direct hoe ik vond dat ik heb gespeeld. ‘Best oke’ antwoordde ik. Hij was het met me eens.”

De 26-jarige Hagenaar blijft de komende dagen nog in Brisbane en reist eind deze week af naar Auckland, waar hij zijn tweede toernooi van het seizoen afwerkt. ”Daar hoop ik mijn eerste wedstrijden te kunnen winnen, zodat ik nog wat ritme op doe voor de Australian Open.”

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws