Igor Sijsling verliest vijfsetter, Gael Monfils wint op Roland Garros

monfilsIgor Sijsling (ATP-62) is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken op Roland Garros 2013. Ondanks een riante 2-0 voorsprong in sets, ging de winst naar Tommy Robredo (ATP-34). De Spanjaard won uiteindelijk met 6-7 4-6 6-3 6-1 en 6-1.

Sijsling begon, net als in zijn wedstrijd tegen Melzer, met een break achterstand. Deze wist de Nederlander snel te herstellen, om vervolgens de tiebreak met 7-2 naar zich toe te trekken. Ook de tweede set wist hij te winnen, dankzij een vroege break. Een grote stunt leek in de maak.

Gravelbijter Robredo vocht zich echter terug in de partij en pakte het derde bedrijf met 6-3. Hierna was het verzet van Sijsling gebroken en de Nederlander verloor de vierde en vijfde set met 6-1.

Zijn Spaanse coach Munoz, die in een ver verleden ook nog de trainer was van Robredo, liet na afloot weten dat ”Sijs” zijn hoge niveau niet vast kon houden. “Sijsling startte heel goed en won de eerste twee sets, die heel lastig waren, met uitstekend tennis”, vervolgt Muñoz. “Het was voor hem alleen lastig om dat hoge niveau vast te houden. Igor verloor in de derde set zijn focus een beetje en raakte hij fysiek vermoeid. Robredo kreeg kansen en greep ze met beide handen aan. Daarna was het lastig om terug te komen in de wedstrijd, want Robredo zette Sijsling continu onder druk.”

Sijsling houdt 45 ATP-punten over aan zijn deelname aan Roland Garros 2013. Sijsling’s landgenoot Robin Haase komt morgen weer in actie, hij speelt tegen de Pool Jerzy Janowicz.

Monfils wint fraaie partij tegen Gulbis

Gael Monfils (ATP-81) heeft voor eigen publiek de derde ronde op Roland Garros bereikt. De 26-jarige Fransman was in een fraaie wedstrijd in vier sets te sterk voor Ernests Gulbis (ATP-40).

Monfils, die in 2008 de halve finale op Roland Garros bereikte, lijkt weer in zijn oude vorm te verkeren. De openingsset ging nog via een tiebreak naar de Let, maar hierna maakte ”La Monf” de dienst uit. Uiteindelijk stapte de Fransman, die dankzij een wildcard kan deelnemen aan de Open Franse Tenniskampioenschappen, met een 6-7 6-4 7-6 en 6-2 overwinning van de baan af.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013