Igor Sijsling – Victor Estrella: Live tennis US Open Tennis 2014

Igor Sijsling (ATP-72) begint zijn US Open campagne met een wedstrijd tegen Victor Estrella (ATP-80) uit de Dominicaanse Republiek. Deze partij begint om 19.00 uur Nederlandse tijd op Court 6.

Voor de 27-jarige Sijsling is het zijn derde deelname aan het hoofdtoernooi in New York. Hij behaalde één keer de tweede ronde, dit was tijdens zijn debuut in 2011. Vorig jaar ging de Amsterdammer al in de openingsronde onderuit tegen de relatief onbekende Peter Gojowczyk.

Met Estrella treft ‘Sijs’ een speler die pas dit jaar voor het eerst de top 100 bereikte. De 34-jarige speelde dit jaar in Parijs en op Wimbledon zijn eerste wedstrijden op een Grand Slam toernooi, maar slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen.

Ik verwacht vanavond een mooie 3-1 zege in sets van Sijsling. Mocht de Nederlander ook daadwerkelijk winnen, dan speelt hij in de tweede ronde tegen Lukas Rosol of Borna Coric.

Federer en Williams in actie op dinsdag 26 augustus

Naast Sijsling maken ook Roger Federer (ATP-3) en Serena Williams (WTA-1) vandaag hun opwachting op de US Open Tennis. De 33-jarige topfavoriet Federer speelt om 01.00 uur Nederlandse tijd tegen Marinko Matosevic (ATP-76). Thuisspeelster Williams treft om 03.00 uur Nederlandse tijd haar jongere landgenoot Taylor Townsend, de nummer 103 van de wereld. Klik hier om deze wedstrijden live te volgen.

Haase en Bertens verliezen op US Open Tennis

Robin Haase en Kiki Bertens zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op de US Open 2014. Haase verloor, net als in 2011, van Andy Murray. Ondanks dat de Brit duidelijk last had van de hitte, kon Haase de partij niet naar zich toe trekken. Onze landgenoot verloor uiteindelijk met 3-1 in sets van de US Open-winnaar uit 2012.

De 22-jarige Bertens gaf bij een 7-6 3-4 stand uiteindelijk op tegen Timea Bacsinszky. Haar trainer Martin van der Brugghen vertelde tegen De Telegraaf dat zijn pupil getroffen was door een maagvirus. ”Voordat ze de baan op ging had ze al last van haar maag”, aldus Van der Brugghen.

”We dachten dat ze last had van de spanning, maar dat bleek niet zo te zijn. Volgens de dokter heeft ze een sterk maagvirus opgelopen waar ze een paar dagen flink last van kan hebben. Ze is erg aangeslagen, was in tranen op de baan. Het deed me pijn de wanhoop in haar ogen te zien toen ze op moest geven. Het ergste is dat dit gebeurt tijdens een grandslamtoernooi. Door een achterlijk virus in een wedstrijd waarin ze voor stond.”