Igor Sijsling wil via Ryan Harrison naar kwartfinale Atlanta 2013

Sijsling APImagesIgor Sijsling (ATP-59) treft op donderdag 25 juli thuisspeler Ryan Harrison (ATP-132) in de tweede ronde van het ATP 250-toernooi in Atlanta. De 25-jarige Nederlander en vier jaar jongere Amerikaan beginnen om 22.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij.

De Amsterdammer gaat op het toernooi in Atlanta beginnen aan zijn vijftiende hardcourtwedstrijd van dit jaar. Van de voorgaande veertien wist ”Sijs” er slechts zes winnend af te sluiten. Dit is een mager aantal, gezien zijn voorkeur op snelle banen. Het beste resultaat dat hij dit jaar boekte op hardcourt is een tweede ronde, deze bereikte hij in Auckland, Dallas, Miami en Bogota.

Tegenstander Harrison heeft er al één wedstrijd opzitten in Atlanta. De 21-jarige Amerikaan moest, in tegenstelling tot Sijsling, wel in actie komen in de openingsronde. Hierin was hij in drie sets te sterk voor Matosevic.

Bookmaker Unibet geeft Sijsling de grootste kans op een overwinning. Van Harrison wordt niet verwacht dat hij er met de winst vandoor gaat.

Michael Russel – Santiago Giraldo

De 35-jarige Michael Russel (ATP-85) kan zich vandaag plaatsen voor de kwartfinale van het hardcourttoernooi in Atlanta. De nummer 85 van de wereld moet dan wel af zien te rekenen met Santiago Giraldo, die drie plaatsen lager staat. Deze partij begint om 23.30 uur Nederlandse tijd.

Russel en Giraldo zijn geen onbekende voor elkaar, vijf keer eerder stonden ze tegenover elkaar. Opvallend is dat alleen de eerste ontmoeting, op een Challenger-toernooi in 2006, gewonnen werd door de ervaren Amerikaan. De vier daaropvolgende wedstrijden tussen Russel en Giraldo werden gewonnen door de 25-jarige Colombiaan.

Voor de zesde onderlinge partij is het opnieuw Giraldo die de voorkeur krijgt van Unibet. Mocht Giraldo ook daadwerkelijk weten te winnen, dan staat hij voor de tweede opeenvolgende week in de kwartfinale van een ATP-toernooi.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws