Igor Sijsling wint met Edouard Roger-Vasselin dubbeltitel in Atlanta

Sijsling APImagesIgor Sijsling heeft zijn eerste ATP-dubbeltitel gewonnen. De Nederlander was samen met zijn Franse partner Edouard Roger-Vasselin te sterk voor de Britten Jonathan Marray en Colin Fleming met 7-6 6-3.

”Sijs” was erg blij met het vertoonde spel. ”We retourneerden erg goed”, aldus Sijsling. ”Onze servicegames verliepen makkelijker en dat gaf hun extra druk.”

Het was de derde dubbelfinale van dit jaar voor Sijsling, maar de eerste die hij winnend afsloot. Eerder dit jaar haalde hij met Robin Haase de eindstrijd op de Australian Open. Met Roger-Vasselin verloor hij vorige week nog van de Indiërs Purav Raja en Divij Sharan in Bogota.

Huta-Galung evenaart beste ATP-ranking ooit

Jesse Huta-Galung is dankzij zijn Challenger-zege in Tampere opgeklommen naar de 110e positie van de wereldranglijst, de evenaring van zijn beste prestatie ooit. De 27-jarige Nederlander steeg 24 plekken dankzij zijn toernooioverwinning.

Tegenover een flinke stijging van Huta-Galung, staat een daling van de 26-jarige Robin Haase. De Hagenaar levert elf plekken in, ondanks het bereiken van zijn ATP-finale in Gstaad. Haase mocht in Zwitserland 150 punten bijschrijven, terwijl hij 250 punten moest verdedigen vanwege zijn titel in Kitzbühel 2012. De Hagenaar staat nu 68e en kan deze week bij zijn deelname in Oostenrijk alleen maar punten winnen.

Igor Sijsling heeft zich ondanks zijn nederlaag in de tweede ronde van Atlanta gehandhaafd op de 59e positie. De Bakker klimt zes plekken en staat nu 102e.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws