Indian Wells 2017 live stream: Robin Haase en Kiki Bertens

Het tennistoernooi in Indian Wells begint op donderdag 9 maart en de finale is op zondag 19 maart 2017. De Master is de eerste in een rij van de negen die elk kalenderjaar worden gehouden en de prijzenpot is gevuld met bijna 7 miljoen dollar. Het tijdverschil met Indian Wells is negen uur.

Robin Haase is in de eerste ronde gekoppeld aan Paolo Lorenzi. De winnaar van dat duel treft daarna de als derde geplaatste Stan Wawrinka. Haase – Lorenzi begint rond 20.00 uur vanavond (locale tijd 11.00 uur). Kiki Bertens treft morgen om 19.00 uur onze tijd de Zwiterse Belinda Bencic.

Indian Wells 2017 – tennis

De Masters zijn verplicht en mede daarvoor zullen liefst 46 van de top 50 van de ATP-ranking in de Amerikaanse woestijnstad verschijnen. Novak Djokovic won de afgelopen drie edities, maar dit keer geldt Andy Murray als een grote concurrent. In de eerste ronde is plek voor 128 spelers, net als bij de Grand Slams. Alle 32 geplaatste spelers hoeven echter niet in de openingsronde in actie te komen en stromen pas in de tweede ronde in.

Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zijn allemaal in hetzelfde kwart van het schema geplaatst. Dat is ongewoon, want jarenlang stonden deze mannen zo hoog op de tennis ranglijst, dat ze elkaar pas vanaf de halve finale konden treffen. Nu kunnen ze elkaar dus als in de achtste finale tegenkomen, en daarna gelijk ook weer in de kwartfinale. Dit drietal won samen twaalf van de dertien vorige edities van Indian Wells.

Novak Djokovic

In totaal won Novak Djokovic al vijf keer Indian Wells en Federer staat op vier eindzeges. Djokovic won liefst 46 van de 52 duels die hij op dit hardcourt speelde. Federer miste de editie van 2016, nadat hij de vijftien jaren daarvoor wel present was. De Zwitser heeft een record van 51-11.

De Masters worden al tien jaar gedomineerd door de Big Four, oftewel Djokovic, Federer, Nadal en Andy Murray. Sinds begin 81 wonnen ze samen 71 van de 81 beschikbare masterstitels. Djokovic sloeg in die periode het vaakst toe met 28, daarna volgen Nadal op 19, Murray op 14 en Federer op 10.

Maar ooit zullen jongere spelers definitief het stokje over nemen van die huidige dertigers. De ATP heeft een paar jonge spelers in het hokje #NextGenATP (next generation ATP) geduwd, zoals Taylor Fritz, Stefan Kozlov, Reilly Opelka; de Russische Karen Khachanov en Daniil Medvedev en de Kroatische Borna Coric. Zij krijgen wat extra media-aandacht in Indian Wells.

Voorspellingen Indian Wells 2017

Wedden op tennis? Winst Kiki Bertens in haar eerste partij levert je 2.25 per ingezette euro op – Bencic is echter favoriet bij de bookmakers @1.64. Robin Haase is wel favoriet (1.45) in zijn wedstrijd tegen Lorenzi (2.75).
’s Werelds nummer één Andy Murray is de titelfavoriet op 3.00, gevolgd door Novak Djokovic @3.75. Winst Rafael Nadal noteert bij bookmaker 888sport 9.00 en Roger Federer 11.00.

Kijk live stream tennis bij Kroon Sport