Indy de Vroome – Anna Schmiedlova: Eerste ronde Sony Open Tennis 2014

Indy de Vroome (WTA-202) maakt dinsdag 18 maart haar officiële debuut op WTA-niveau. De pas 17-jarige Nederlandse, die dankzij een wildcard deel mag nemen aan het Sony Open Tennis, neemt het in de eerste ronde op tegen de twee jaar oudere Anna Schmiedlova (WTA-73). De twee tieners verschijnen om 21.00 uur Nederlandse tijd op Court 1.

De Brabantse kende begin maart een goede generale op het WTA Premier Event in Miami. In Acapulco schreef ze namelijk het plaatselijke ITF-toernooi op haar naam. Alleen in de finale tegen Naomi Osaka moest ze een set afstaan.

Tegenstander Schmiedlova verloor na de Australian Open twee wedstrijden op rij. In Pattaya en Florianopolis strandde ze al in de eerste ronde. Afgelopen week doorliep ze wel succesvol het kwalificatietoernooi in Indian Wells, waarna ze in de openingsronde verloor van Yanina Wickmayer.

De Vroome en Schmiedlova speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De winnares van dit duel gaat in de tweede ronde spelen tegen Venus Williams. De inmiddels 33-jarige Amerikaanse won het prestigieuze hardcourttoernooi drie keer.

Tegenstanders Haase en Sijsling bekend

Inmiddels heeft de loting voor het herentoernooi in Miami plaatsgevonden. Robin Haase neemt het in de eerste ronde op tegen Lleyton Hewitt, de voormalig nummer één van de wereld. Mocht de 26-jarige Hagenaar deze ronde overleven, dan wacht in Rafael Nadal de huidige nummer één van de wereld. Op zijn zachtst gezegd geen gunstige loting voor Haase.

Igor Sijsling speelt voor een plaats in de tweede ronde tegen Edouard Roger-Vasselin. Op Challenger-niveau troffen ze elkaar al twee keer en afgelopen jaren wonnen ze samen het dubbeltoernooi in Atlanta. De winnaar van dit duel neemt het in de tweede ronde op tegen Marin Cilic.