Indy de Vroome naar kwartfinale ITF-toernooi in Monterrey

Indy de Vroome heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het $25.000 toernooi in het Mexicaanse Monterrey. De als achtste geplaatste Nederlandse was in de tweede ronde met grote cijfers te sterk voor Barbara Bonic. De Vroome gunde haar tegenstandster slechts twee games en stapte met een 6-0 en 6-2 overwinning van de baan.

De Cromvoirtse houdt dankzij deze overwinning zicht op haar tweede titel in korte tijd. Afgelopen maand was ze namelijk de sterkste op het ITF-toernooi in Tampico, door in de finale in straight sets af te rekenen met Barbara Luz uit Portugal.

Indy de Vroome – Mayo Hibi

Indy de Vroome (WTA-272) speelt vrijdag 29 november haar kwartfinale op het ITF-toernooi in Monterrey. Het 17-jarige talent speelt tegen de als vierde geplaatste Mayo Hibi, de nummer 232 van de wereld. Deze partij staat om 20.05 uur Nederlandse tijd gepland op het hardcourt in Mexico.

De Vroome is dit jaar al erg succesvol geweest op hardcourt. Ze won, naast het toernooi in Tampico, ook het hardcourttoernooi in Saint-Martin. Daarnaast behaalde ze ook de finale in Heraklion, waar ze in de finale verloor van landgenote Michaella Krajicek.

Haar Japanse opponent Hibi won ook twee toernooien op hardcourt. Zij was de sterkste in Las Cruces en Sacramento. Daarnaast stond ze ook in de tweede kwalificatieronde van de US Open, waarin ze uiteindelijk ten onder ging tegen Rodionova.

De Nederlandse is voor mij de grote favoriet voor de overwinning. De Vroome staat weliswaar lager op de wereldranglijst, maar verkeert de laatste weken in goede vorm. Dit toernooi verloor ze bovendien nog geen enkele set.

Programma vrijdag 29 november

Naast de kwartfinale tussen De Vroome en Hibi staan er vandaag nog drie andere kwartfinales op het programma in Monterrey. Het speelschema is als volgt:

20.00 uur: Adriana Perez – Florencia Molinero
21.30 uur: Chieh-Yu Hsu – Naomi Osaka
21.30 uur: Francoise Abanda – Alexandra Kiick

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws