Indy de Vroome treft Anna Schmiedlova in eerste ronde Miami Masters

Indy de Vroome neemt het in de eerste ronde van het prestigieuze toernooi in Miami op tegen Anna Schmiedlova, de nummer 73 van de wereldranglijst. De 17-jarige Nederlandse kreeg onlangs te horen dat ze een wildcard ontving voor dit hardcourttoernooi, aangezien haar managementbureau IMG eigenaar is van het evenement in Miami.

De Vroome is de huidige nummer 202 van de wereld en won deze maand het ITF-toernooi van Acapulco. Mocht ze de tweede ronde bereiken op het Sony Open Tennis, dan treft ze Venus Williams. De drievoudig winnaar, die in de eerste ronde een bye heeft, won haar eerste toernooi in Miami in 1998.

Bertens en Krajicek in kwalificatietoernooi Sony Open Tennis

Kiki Bertens en Michaella Krajicek proberen zich komende dagen via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdschema in Miami. Krajicek is de eerste Nederlandse die in actie komt, zij treft om 15.00 uur Nederlandse tijd Katarzyna Piter uit Polen. De 22-jarige Bertens speelt om 18.00 uur Nederlandse tijd tegen Petra Martic.

Haase en Sijsling rechtstreeks toegelaten in hoofdtoernooi Miami

Robin Haase en Igor Sijsling zijn de twee Nederlandse heren die dankzij hun ranking zijn toegelaten op het Sony Open Tennis. Hun tegenstander wordt deze middag bekend, als de loting voor het herentoernooi heeft plaatsgevonden.

In het kwalificatietoernooi wordt Nederland vertegenwoordigd door Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung. De Bakker speelt om 15.00 uur Nederlandse tijd tegen Somdev Devvarman. Huta Galung is gekoppeld aan de Fransman Paul Henri Mathieu, deze partij staat om 16.30 uur Nederlandse tijd gepland.