Indy de Vroome verliest eerste ronde op Sony Open Tennis 2014

Indy de Vroome heeft haar debuutwedstrijd op het allerhoogste niveau niet kunnen omzetten in een overwinning. Het 17-jarige talent verloor haar eerste ronde partij op het prestigieuze toernooi in Miami van Anna Schmiedlova. Het werd 7-5 5-7 en 6-2 voor de 19-jarige Slowaakse.

Desondanks kan de Brabantse terugkijken op een goed debuut. In de eerste twee sets was ze gelijkwaardig aan de top 80-speelster, wat resulteerde in een waar gevecht. Na bijna tweeënhalf uur tennis moest de derde set nog van start gaan, waarin Schmiedlova een maatje te groot bleek voor de onervaren De Vroome. Ze houdt 10 punten voor de wereldranglijst over aan het Sony Open Tennis.

De Bakker en Bertens plaatsen zich voor hoofdtoernooi Miami

Thiemo de Bakker en Kiki Bertens hebben de laatste kwalificatieronde succesvol doorlopen. De 25-jarige De Bakker rekende in de laatste schifting in twee tiebreaks af met de hoger geplaatste Evgeny Donskoy. Bertens won op haar beurt van de als eerste ingeschaalde Jana Cepelova.

In het hoofdtoernooi is De Bakker in de eerste ronde gekoppeld aan Victor Hanescu, de ervaren Roemeen waar hij in 2012 al eens van wist te winnen. Bertens staat in de eerste ronde tegenover thuisspeelster Victoria Duval, die vooral bekendheid kreeg na haar sensationele overwinning op Samantha Stosur op de US Open 2013.