Italië op matchpoint in Fed Cup: Sara Errani kan de finale beslissen

Italië staat na de eerste speeldag van de Fed Cup finale op een 2-0 voorsprong tegen Rusland. Sara Errani en Roberta Vinci maakten hun favorietenrol waar door af te rekenen met Alexandra Panova en Irina Khromacheva. Deze tussenstand lag in de lijn der verwachtingen, maar de wedstrijden werden moeizaam gewonnen.

In het eerste enkelspel kwam Vinci zelfs met de schrik vrij, toen ze in de tweede set tegen drie wedstrijdpunten aankeek. De onervaren Panova kon de wedstrijd uiteindelijk niet beslissen, waarna Vinci met 8-6 in het derde bedrijf aan het langste eind trok.

Aansluitend begonnen Errani en Khromacheva aan het tweede duel. In de openingsset was er niets aan te merken op het spel van de Italiaanse, ze pakte deze set met maar liefst 6-1. In set twee beet de pas 18-jarige Khromacheva zich vast in de wedstrijd en kwam ze zelfs op een break voorsprong. Toch kon ze niet voorkomen dat Errani ook de tweede set won en daarmee de wedstrijd.

Programma zondag 3 november

Het derde duel van de Fed Cup finale gaat tussen Sara Errani (WTA-7) en Alexandra Panova (WTA-136). Het ”duel der kopvrouwen” begint om 10.30 uur in Cagliari. Mocht Errani deze wedstrijd winnen, dan wint Italië voor de vierde maal het Fed Cup toernooi.

Aansluitend aan dit enkelspel verschijnen Roberta Vinci (WTA-13) en Irina Khromacheva (WTA-236) voor de tweede maal op het gemalen baksteen. Zij beginnen rond 12.00 uur aan de vierde partij van de Fed Cup finale.

De Fed Cup ontmoeting tussen Italië en Rusland wordt afgeloten met een dubbelwedstrijd. Voor Italië spelen Flavia Pennetta en Karin Knapp, zij nemen het op tegen de Russinnen Alisa Kleybanova en Margarita Gasparyan.

Italië – Rusland

De finale van het Fed Cup toernooi tussen Italie en Rusland vindt plaats van zaterdag 2 november tot en met zondag 3 november. De wedstrijden worden gespeeld op het gemalen baksteen van Tennis Club Cagliari. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws