Janowicz en Ferrer in finale Parijs

Jerzy Janowicz (ATP-69) blijft maar winnen op de Masters in Parijs. De Poolse qualifier mepte zich zaterdag in de finale van het sterk bezette evenement in de Franse hoofdstad. Hij versloeg thuisspeler Gilles Simon (ATP-20).

Janowicz begon het jaar buiten de top tweehonderd en moest zodoende Futurestoernooien afwerken. Via een aantal Challengerzeges kwam de 21-jarige Pool de top 100 binnen. Ondertussen bereikte Janowicz ook de derde ronde op Wimbledon 2012.

Eerder deze maand schopte Janowicz het nog tot de kwartfinales van het ATP-toernooi in Moskou. In Parijs zet de huidige nummer 69 deze goede lijn door. Hij stuntte eerder met overwinningen op onder meer Andy Murray en Janko Tipsarevic. Ook Simon kon hem niet stoppen. Ondanks een 4-5 achterstand in de tweede set won Janowicz met 6-4 7-5.

Ferrer verslaat thuisspeler Llodra

Janowicz zal in de finale tegenover David Ferrer (ATP-5) komen te staan. De 30-jarige Spanjaard was in straight sets te sterk voor de twee jaar oudere Michael Llodra. Het werd 7-5 6-3 voor Ferrer, die vanaf maandag actief is op de ATP World Tour Finals.

Het was opvallend te noemen dat de eerste set naar Ferrer ging, aangezien Llodra maarliefst tien breakkansen kreeg. De Fransman wist er echter geen één te benutten. Ferrer verzilverde wel één van zijn twee breakkansen en ging zo met de eerste set aan de haal. Mede door een rugblessure lukte het de Fransman niet, om het Ferrer in de tweede zet nog moeilijk te maken.

Voorbeschouwing: Jerzy Janowicz – David Ferrer

De finale van de BNP Paribas Masters in Parijs zal gaan tussen Jerzy Janowicz (ATP-69) en David Ferrer (ATP-5). Beide heren zullen om 15.00 uur de hoofdbaan betreden om het finaleduel af te gaan werken.

Vooral de finaleplek van Janowicz is verrassend te noemen. De qualifier, die begin dit jaar nog ver buiten de top 100 stond, won onder andere Andy Murray op weg naar de eindstrijd. Het is echter af te wachten of de 21-jarige Pool nog energie over heeft om het Ferrer moeilijk te maken.