Janowicz verrassend naar laatste vier

De verrassend presterende Jerzy Janowicz (ATP-69) heeft de laatste vier bereikt van het ATP-toernooi in Parijs. De Pool zag zijn Servische opponent Janko Tipsarevic (ATP-9) vrijdag in de kwartfinale opgeven. De qualifier leidde op dat moment met 3-6 6-1 en 4-1.

Janowicz zorgde in de vorige ronde voor een grote stunt door Olympisch kampioen Andy Murray uit te schakelen. Zodoende gaat voor het eerst sinds twee jaar iemand van buiten de ”grote vier” een Masterstoernooi winnen. Novak Djokovic ging woensdag al onderuit tegen Sam Querrey, terwijl Rafael Nadal en Roger Federer om uitlopende redenen ontbreken in Parijs.

In de halve eindstrijd staat Janowicz tegenover Gilles Simon (ATP-20). De Fransman was te sterk voor de als vijfde ingeschaalde Tsjech Tomas Berdych (ATP-6): 6-4 6-4. Twee breaks waren voldoende voor Simon om de halve finales in eigen land te bereiken.

Ferrer naar halve finale BNP Paribas Masters

David Ferrer (ATP-5) heeft vrijdag een plaats afgedwongen voor de halve finales van het ATP-toernooi in Parijs. De Spanjaard was in twee sets te sterk voor publieksfavoriet Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7): 6-2 7-5.

Ferrer kwam deze week met veel vertrouwen naar de Franse hoofdstad. De nummer vijf van de wereld schreef vorige week het ATP 500-toernooi in Valencia op zijn naam. Ferrer en Tsonga hadden elkaar eerder pas twee keer getroffen. Beide spelers wonnen één keer.

Ferrer neemt het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen thuisspeler Michael Llodra (ATP-121). De Fransman was in zijn kwartfinale in straight sets te sterk voor Sam Querrey (ATP-23). Llodra versloeg de Amerikaanse nummer 23 van de wereld in twee sets: 7-6 6-3.

Programma zaterdag 3 november

Op zaterdag 3 november 2012 worden in Parijs de halve finales van de BNP Paribas Masters afgewerkt. Het programma voor deze dag is als volgt:

14.30 uur: Gilles Simon – Jerzy Janowicz
17.00 uur: Michael Llodra – David Ferrer