Jesse Huta Galung en Boy Westerhof in kwalificatie Roland Garros 2013

Huta-GalungJesse Huta Galung (ATP-170) en Boy Westerhof (ATP-230) komen dinsdag 21 mei in actie op het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2013. Huta Galung treft om 10.00 uur de Duitser Mischa Zverev (ATP-142) en Westerhof staat om 14.00 uur tegenover Rhyne Williams (ATP-121). Er moeten drie wedstrijden gewonnen worden, om zeker te zijn van een plek in het hoofdtoernooi.

Huta Galung en Zverev zijn beide al bekend met het spelen op Roland Garros. De 27-jarige Nederlander stond vijf jaar geleden al eens in het hoofdschema van het grootste graveltoernooi ter wereld. Na het afwerken van een succesvol kwalificatietoernooi, verloor Huta Galung in de openingsronde van Jiri Vanek.

Zverev heeft al meer ervaring op het hoogste niveau. Vanaf 2008 heeft hij zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi Roland Garros. Echter was de eerste ronde ook telkens het eindstation voor de 25-jarige Duitser.

Beide heren hebben in het verleden al vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Vier keer was het Huta Galung, die onlangs zijn debuut maakte op het Masters-toernooi in Monte Carlo, die als winnaar van de baan stapte. De Nederlander is dan ook nu weer de favoriet voor de overwinning.

Voorbeschouwing: Boy Westerhof – Rhyne Williams

De tweede Nederlander die zich deze week probeert te kwalificeren voor Roland Garros is Boy Westerhof. De 27-jarige tennisser staat voor een lastige opgave. Hij heeft namelijk geloot tegen de nummer 121 van de wereld, Rhyne Williams.

De 22-jarige Williams is bezig aan een degelijk tennisjaar. Hij won al het Challenger-toernooi in Dallas en stond in de halve finale van het ATP-toernooi in Houston. De laatste weken vallen de prestaties wat tegen.

Westerhof, de nummer 230 van de ATP-ranglijst, is vooral actief op het laagste profniveau. Hij haalde dit jaar drie finales, waarvan hij er één wist te winnen. Onlangs speelde hij in Ostrava zijn eerste gravelwedstrijd, welke met 2-6 3-6 verloren ging.

Mede door het grote verschil op de wereldranglijst, is de Amerikaan Williams aangewezen als grootste kanshebber op de overwinning. Echter blijft Westerhof erop gebrand om zijn debuut te maken op een Grand Slam toernooi. Laten we hopen dat het dit jaar eindelijk gaat lukken.