Jesse Huta Galung gaat samenwerking aan met Tom Devries

Jesse Huta Galung begint het nieuwe tennisjaar met de Belg Tom Devries als coach. De Haarlemmer, die afgelopen seizoen voor het eerst de top-100 bereikte en onlangs zijn debuut maakte op de Challenger Tour Finals, zet per direct een punt achter zijn samenwerking met Stephan Ehritt.

”Het heeft niets te maken met Stephan, want we hebben drie jaar lang prettig samengewerkt. Ik heb goede resultaten geboekt onder zijn hoede en daar ben ik erg blij mee”, vertelde Huta Galung tegen TENNiS.nl. ”Wel was hij steeds vaker op reis, terwijl ik graag met hem wil kunnen trainen zodra ik thuis ben. Ook het logistieke aspect heeft meegespeeld. Elke dag op en neer naar Utrecht was niet ideaal. Nu wordt de uitvalsbasis Maaseik, wat tien minuten rijden is.”

Huta Galung krijgt in Maaseik gezelschap van Kimmer Coppejans, een talentvolle Belgische tennisser die momenteel op plaats 251 staat. ”Op 9 december beginnen we onze voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de zomer heb ik al eens vaker in Maaseik getraind en zo is het contact gelegd. Het klikte direct en ik denk dat dit een goede keuze is.”

Voordat de nummer drie van Nederland begint aan zijn voorbereiding op het jaar 2014 begint, reist de 28-jarige tennisser eerst nog af naar Dubai. ”Het is een erg lang seizoen geweest omdat ik natuurlijk het hoofdtoernooi van de Australian Open wilde veilig stellen. Maar omdat Guido Pella uit de top-100 valt, zal ik alsnog als honderdste eindigen. Onder leiding van mijn nieuwe coach hoop ik deze lijn volgend jaar te kunnen doortrekken.”

Bollegraf stopt als Fed Cup-captain

Manon Bollegraf heeft besloten om per december te stoppen met haar werkzaamheden als Fed Cup-captain bij de KNLTB. In overleg met directeur Sportief en Davis Cup-captain Jan Siemerink is besloten om het contract van de 49-jarige voormalig Grand Slam-winnares niet te verlengen.

”Ik heb de afgelopen acht jaar met ontzettend veel plezier gewerkt, maar helaas heb ik nu moeten besluiten dat het niet langer verenigbaar is met mijn privéleven”, aldus Bollegraf. ”Ik wil de dames ontzettend veel succes wensen, en ik zal ze altijd blijven volgen.”

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws