Jesse Huta Galung heeft kans op deelname aan Challenger Tour Finals

Jesse Huta Galung ligt op koers om zich te plaatsen voor de ATP Challenger Tour Finals in Sao Paulo. De Nederlander staat momenteel op een gedeeld tweede plaats, achter de Tsjech Jiri Vesely. De zeven spelers die de meeste punten verzamelen op de Challenger-Tour plaatsen zich voor de ATP Challenger Tour Finals in november.

Huta Galung heeft zijn hoge rangschikking te danken aan zijn vier Challenger-zeges van dit jaar. Hij won de toernooien in Cherbourg, Saint Brieuc, Scheveningen en Tampere. Op de ATP-site laat de Haarlemmer het volgende weten: “Toen ik de vierde had gewonnen, wist ik dat er een kans was dat ik zou kunnen spelen in Sao Paulo. Ik hoorde dat het een goed toernooi is. Ik ben nog nooit in Brazilië geweest.”

Om weer een stap dichter bij het eindejaarstoernooi te komen, is het van belang dat hij deze week in het Belgische Mons een goed resultaat neerzet. In de eerste ronde van dit indoortoernooi neemt Huta Galung (ATP-96) het op tegen Jaroslav Pospisil (ATP-223). Deze wedstrijd wordt op woensdag 2 oktober om 11.00 uur gespeeld.

Met Pospisil treft Huta Galung een tennisser die in goede vorm verkeert, afgelopen week won de 32-jarige Tsjech het graveltoernooi van Sibiu. Het is echter af te wachten hoe voor Pospisil de overgang verloopt van het trage gemalen baksteen naar een snelle indoorbaan.

Wij verwachten dat Huta Galung zich probleemloos plaatst voor de laatste zestien tennissers in het Belgische Mons. De Haarlemmer wist zijn zijn eerdere twee ontmoetingen met Pospisil ook al te winnen.

Igor Sijsling – Andrej Martin

Igor Sijsling (ATP-75) is de tweede Nederlander die deze week zijn opwachting maakt op het Challenger-toernooi in Mons. De 26-jarige Amsterdammer treedt in de eerste ronde aan tegen Andrej Martin, de nummer 125 van de wereld. Sijsling en Martin verschijnen vandaag om 11.00 uur op het Centre Court om hun partij af te werken.

Sijsling en Martin hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld, alle ontmoetingen vonden plaats in 2010. De eerste onderlinge wedstrijd werd in drie sets gewonnen door de 23-jarige Slowaak, in de resterende wedstrijden was het ”Sijs” die telkens in straight sets aan het langste eind trok.

Onze verwachting is dat Sijsling zich gaat plaatsen voor de tweede ronde op het indoortoernooi in Mons. Na een matige periode heeft de Amsterdammer afgelopen week in Bangkok zijn vorm terug gevonden. Hij won op degelijke wijze van de hoger geklasseerde Jarkko Nieminen en Robin Haase en verloor in de kwartfinale nipt van top 20-speler Gilles Simon.

Verdien geld dankzij Huta Galung

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Huta Galung en Pospisil, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws